SAS taper 25 millioner kroner dagen

Storstreiken i Danmark fører til at SAS taper inntil 25 millioner kroner per dag. Og det ser ikke ut til å bli bedre. Siste melding fra Danmark er at forhandlingene er i ferd med å bryte sammen - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen tvil om at vi rammes hardt av konflikten. Men ennå er det for tidlig å fastslå de endelige tapene, sier informasjonsdirektør i SAS Simen Revold.

Siden streiken brøt ut, har den økonomiske gevinsten til det skandinaviske flyselskapet sunket med nærmere 200 millioner kroner. SAS rammes, i likhet med andre flyselskap, med full tyngde av den pågående konflikten. Og streiken som berører nærmere 500 000 arbeidstakere, vil trolig vare minst en uke til.

I en pressemelding oppgir SAS at de daglig taper et sted mellom 20 og 25 millioner kroner på konflikten i Danmark.

Redusert trafikk

- Streiken er helt klart en belastning. Vi taper penger på redusert trafikkmengde, på kunder som avbestiller og på ombookinger, sier informasjonsdirektør Simen Revold.

SAS har daglig 15-17 avganger fra Norge til Danmark, og et tilsvarende antall fra Stockholm til Danmark. I tillegg kommer avgangene ut av Danmark. Alt dette er innstilt på grunn av streiken.