SAS taper 25 millioner kroner dagen

Storstreiken i Danmark fører til at SAS taper inntil 25 millioner kroner per dag. Og det ser ikke ut til å bli bedre. Siste melding fra Danmark er at forhandlingene er i ferd med å bryte sammen - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er ingen tvil om at vi rammes hardt av konflikten. Men ennå er det for tidlig å fastslå de endelige tapene, sier informasjonsdirektør i SAS Simen Revold.

Siden streiken brøt ut, har den økonomiske gevinsten til det skandinaviske flyselskapet sunket med nærmere 200 millioner kroner. SAS rammes, i likhet med andre flyselskap, med full tyngde av den pågående konflikten. Og streiken som berører nærmere 500 000 arbeidstakere, vil trolig vare minst en uke til.

I en pressemelding oppgir SAS at de daglig taper et sted mellom 20 og 25 millioner kroner på konflikten i Danmark.

Redusert trafikk

- Streiken er helt klart en belastning. Vi taper penger på redusert trafikkmengde, på kunder som avbestiller og på ombookinger, sier informasjonsdirektør Simen Revold.

SAS har daglig 15-17 avganger fra Norge til Danmark, og et tilsvarende antall fra Stockholm til Danmark. I tillegg kommer avgangene ut av Danmark. Alt dette er innstilt på grunn av streiken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer