Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS tapte en halv milliard

Flyselskapet SAS fikk et tap før skatt på 499 millioner svenske kroner i tremånedersperioden februar til april i år.

STORTAP: SAS tapte en halv milliard svenske kroner i tremånedersperioden februar til april. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB Scanpix
STORTAP: SAS tapte en halv milliard svenske kroner i tremånedersperioden februar til april. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I samme periode i fjor tapte selskapet 208 millioner svenske kroner. Omsetningen økte i samme periode fra 9.843 millioner til 9.916 millioner.

- Kvartalsresultatet er på linje med våre forventninger til tross for store negative valutaeffekter, skriver SAS-sjef Rickard Gustafson i kvartalsrapporten.

Tapet var noe lavere enn ventet. Anslaget fra analytikere innhentet for TDN Direkt var et tap på 556 millioner svenske kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Høyere drivstoffpriser påvirker også resultatet negativt.

Selskapet opprettholder likevel anslagene for året under ett (november 2017 – oktober 2018) med et antatt resultat på mellom 1,5 og 2 milliarder kroner.

- Til tross for de negative markedseffektene kan vi, på bakgrunn av en bedret resultatutvikling under det første halvåret, og med en antakelse om stabil etterspørsel gjennom sommeren, beholde utsiktene for 2017/2018 uforandret, skriver Gustafsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media