Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS tjener penger for første gang på flere år

Tjente nesten en milliard i 2015.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet SAS kan vise til et resultat etter skatt på 956 millioner svenske kroner de siste tolv månedene. Det er første gang på flere år at selskapet kan vise til overskudd.

Før skatt var resultatet for årsperioden november 2014 til oktober i år på 1.417 millioner svenske kroner. I samme periode året før gikk SAS på et underskudd med 918 millioner svenske kroner. Lavere oljepriser er en av årsakene til forbedringen.

De siste årene har SAS kuttet kostnadene med mange milliarder kroner. Men det er ikke nok. Det trengs ytterligere kutt fordi driftskostnadene har økt det siste året, ifølge SAS-sjef Rickard Gustafson.

I årets tredje kvartal, fra august til oktober, oppnådde SAS et resultat på 867 millioner kroner, sammenlignet med 450 millioner kroner i samme periode i fjor.

SAS forbereder seg på nå hardere konkurranse etter et stabilt år. Kapasitetsveksten skal økes, og det er viktig å kutte kostnader for å ta opp kampen mot blant andre Norwegian og Ryanair, påpeker SAS i regnskapsrapporten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media