Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS-trafikken kan rammes fra i morgen

Flypassasjerer over hele landet må belage seg på forsinkelser mandag. Både innenlands- og utenlandstrafikken rammes, når SAS-ansatte aksjonerer mot ledelsens planer om å dele opp selskapet i mindre virksomheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medlemmene av SAS Verkstedklubb og SAS Personalklubb vil i protest mot det de kaller slakting av flyselskapet kun arbeide i henhold til lov- og arbeidstidsbestemmelser. Aksjonen starter klokken 6 mandag morgen og er uten tidsbegrensning.

Olav Lie i verkstedklubben sier til NTB at aksjonen kan skape forsinkelser både når det gjelder teknisk ettersyn og drift av flyparken og betjening av passasjerer. Men han kan ikke si hvor store forsinkelsene vil bli, ei heller hvor de vil inntreffe først.

- Det er vanskelig å si hvordan dette vil berøre avviklingen av trafikken, men jeg tror konsekvensene blir marginale mandag. Dette er jo ingen sitt-ned-aksjon eller streik, så det vil nok gå noe tid før konsekvensene melder seg, sier informasjonsdirektør Simen Revold i SAS.

(NTB)