SAS tror på overskudd i år

SAS tapte fryktelig mye penger i 2. kvartal også, men ikke mer enn ventet. Selskapet tror fremdeles på overskudd i år.

I RUTE: SAS-sjef Rickard Gustafson mener selskapet er i rute til å gå med overskudd i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I RUTE: SAS-sjef Rickard Gustafson mener selskapet er i rute til å gå med overskudd i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): SAS melder om et resultat etter skatt på minus 388 millioner svenske kroner i avvikende 2. kvartal 2013 (februar - april), mot minus 429 millioner svenske kroner i samme periode året før.

Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 387 millioner svenske kroner.

Resultatet før skatt ble minus 306 millioner svenske kroner, som var en forbedring på 428 millioner sammenlignet med minus 734 millioner svenske kroner året før.

Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på minus 541 millioner svenske kroner.

Driftsresultatet ble minus 86 millioner kroner, mot minus 482 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på minus 296 millioner svenske kroner.

SAS hadde driftsinntekter på 9.933 millioner svenske kroner, ned fra 10,070 millioner svenske kroner i avvikende 2. kvartal 2012.

Analytikernes forventninger lå her på 10.595 millioner svenske kroner.

- Vi må medgi at lønnsomheten ikke er tilfredsstillende ennå, men den er helt i tråd med våre forventninger og vår plan, sier SAS-sjefen Rickard Gustafson.

Fløy færre passasjerer i mai SAS Gruppen fraktet 2,584 millioner passasjerer i mai i år, ned 2,9 prosent i forhold til året før.

Den totale passasjertrafikken (RPK) i SAS økte med 1,5 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 4,7 prosent.

Kabinfaktoren falt med 2,3 prosentpoeng til 73,0 prosent. Scandinavian Airlines hadde isolert sett en oppgang i RPK (inntekt per flydde kilometer) på 2,0 prosent i samme periode.

Kabinfaktoren her falt med 2,3 prosentpoeng til 73,6 prosent. Norwegian hadde til sammenligning 77 prosent i mai.

TAPER TERRENG: SAS fløy færre passasjerer, men underskuddet ble kraftig redusert og selskapet tror på overskudd i år.
TAPER TERRENG: SAS fløy færre passasjerer, men underskuddet ble kraftig redusert og selskapet tror på overskudd i år. Vis mer

For Scandinavian Airlines falt det totale antallet passasjerer med 1,6 prosent til 2.368 millioner.

Det betyr at SAS fremdeles, uten Widerøe, fraktet 25,6 prosent flere passasjerer enn Norwegian i mai.

Ifølge trafikkmeldingen fortsatte SAS' trafikk i perioden å utvikle seg som ventet, men var negativt påvirket av streiken blant kabinpersonalet i Widerøe i mai, som hadde en nedgang på 14,8 prosent til 216.000 passasjerer.

Tror på pluss for året SAS forventer fortsatt en negativ utvikling i RASK gjennom året, men hvis det ikke skjer noe uforutsett, utenfor ledelsens kontroll, venter selskapet en positiv EBIT-margin (resultat før renter og skatt) på mer enn 3 prosent. Og selskapet tror fremdeles det er mulig å klare et plussresultat før skatt for hele 2012/2013.

SAS-sjefen Rickard Gustafson sier at fokus er på restruktureringen og de målene de har satt seg, og at det er realistisk å klare et positivt resultat for hele året.

SAS stiger 1,2 prosent til 12,25 kroner på Oslo Børs. Siden nyttår har aksjen steget 78 prosent og det siste året et oppgangen på 160 prosent.

SAS legger frem neste kvartalsrapport den 4. september.

Les også: Færre flygninger - flere passasjerer