SAS valgte Telenor framfor Telia

SAS valgte Telenor framfor svenske Telia da flyselskapet nylig tildelte en stor kontrakt. Telenor anser kontrakten som et gjennombrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tjenestene som skal leveres til flyselskapet er telefoni og datakommunikasjonsplattformen i Norge, Sverige og Danmark. Telenor er hovedkontraktør, mens det svenske selskapet Telenordia og danske Tele-Danmark er underleverandører.

- Vi har jobbet for en slik type kontrakt ganske lenge. Det er den første kontrakten av real størrelse som Telenor har fått i det nordiske bedriftsmarkedet. For oss er dette faktisk en ny, liten OL-kontrakt, sier administrerende direktør Fredrik Baksaas i Telenor Bedrift.

Telenor anslår verdien av kontrakten til å være nærmere 500 millioner kroner i løpet av fire år. I tillegg gir den selskapet en mulighet til å komme innpå en veldig interessant kunde med andre typer tjenester.

- Kontrakten har stor strategisk verdi for oss. Den er et gjennombrudd for den nordiske strategien, det vil si at de samme tjenestene tilbys over landegrensene, sier Baksaas.