Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS vant ankesak om priskrig

Kan slippe bot på 20 millioner, Staten dømt til å punge ut for rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SAS Braathens ble i 2004 ilagt en bot på 20 millioner kroner av Konkurransetilsynet for å ha drevet konkurranseskadelig underprising av billettene på ruta mellom Oslo og Haugesund, som også ble operert av konkurrenten Coast Air.

Flyselskapet nektet å godta boten, og gikk til sak mot staten. Oslo tingrett har nå kommet fram til det var Coast Air selv som feilvurderte muligheten til å få fotfeste på ruta mellom Haugesund og Oslo, skriver Haugesunds Avis.

«Det finnes andre akseptable forklaringer på SAS\' handlemåte enn det som kan karakteriseres som kritikkverdig og lovbrytende», heter det i dommen, ifølge lokalavisa. 

Dermed har SAS Braathens fått fullt gjennomslag for sin anke og slipper å betale millionboten om dommen blir stående. Konkurransetilsynets vedtak fra 2004 oppheves i så fall - og Staten må betale SAS\' saksomkostninger på 4,7 millioner kroner.

Konkurransetilsynet var i ettermiddag ikke tilgjengelig for kommentarer. SAS Braathens opplyser til Dagbladet.no at tilsynet har anledning til å anke saken, og at den dermed ikke er rettskraftig.