SAS-BONUS IGJEN?   SAS mener å ha fått Konkurransetilsynets støtte for å gjeninnføre bonuspoeng for innenlandsprivatreisende - en ordning som ble stoppet for at Norwegian skulle få eteablere seg. Norwegian er negativ. FOTO: METTE MØLLER.
SAS-BONUS IGJEN? SAS mener å ha fått Konkurransetilsynets støtte for å gjeninnføre bonuspoeng for innenlandsprivatreisende - en ordning som ble stoppet for at Norwegian skulle få eteablere seg. Norwegian er negativ. FOTO: METTE MØLLER.Vis mer

SAS vil gjeninnføre bonuspoeng

Konkurransetilsynet åpner døra på gløtt igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Konkurransetilsynet godkjenner bonusprogrammer for flyselskapenes bedriftskunder innenlands.

Nå vil SAS gjenoppta kampen for innenriks bonuspoeng for privatpersoner.

SAS-direktør Stein Bemer mener de politiske argumentene som førte til at SAS måtte fjerne bonusprogrammet på innenriksreiser i 2002, ikke lenger holder vann, skriver Dagens Næringsliv.

Grunnen til at programmet den gang ble avviklet, var at staten ønsket å gi nykommeren Norwegian en fair sjanse til å etablere seg i det norske markedet.

Tirsdag kom imidlertid Konkurransetilsynet med beslutningen om at bonusprogrammene SAS Credits og Norwegian Reward, som er rettet inn mot bedriftsmarkedet, ikke er konkurransevridende og derfor kan godkjennes.

Bemer sier til DN at det norske innenriksmarkedet er helt annerledes i dag enn da tilsynet satte foten ned for bonusprogrammet i 2002.


Bare i Norge- Vi er det eneste landet som har hatt en slik forskrift, og SAS har som grunnholdning at norske kunder diskrimineres sammenlignet med internasjonale kunder, sier Bemer til avisen.

Norwegians markedsdirektør Åsta Braathen sier at de er for at forbudet opprettholdes.

- Gjeninnføres dette, betyr det dyrere billetter for kundene. Å drifte et bonusprogram koster penger, og et sted må pengene tas inn, sier Braathen.

(NTB).