Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS vinner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Settestatsråd for administrasjonsminister Victor Norman, Odd Einar Dørum, har varslet at regjeringen ikke kommer til å si nei til at SAS eventuelt kjøper Braathens. Dermed inntar regjeringen det motsatte standpunktet av det statsråd Norman signaliserte i ganske klar tekst allerede den dagen han ble utnevnt.
  • Regjeringens beslutning viser enda en gang at det er forskjell på å ta standpunkter som professor eller avisspaltist, og å ta dem som ansvarlig statsråd. Konkurransetilsynet sto i valget mellom å la SAS overta Braathens og å la Braathens gå konkurs. Resultatet ville blitt det samme, SAS ville blitt alene. Nå stiller SAS nye krav overfor konkurransemyndighetene for å overta sin konkurrent. De vil blant annet ikke oppgi bonusordningen, som er en effektiv hindring for nykommere i markedet. Men luftfart er åpenbart en næring der markedsprinsippene ikke gjelder. Så SAS får det nok som de vil.
Hele Norges coronakart