Romsdalseggen, Preikestolen og Kjerag:

SAS med kartblemme: 
Ser du hva som er feil?

- Ikke mulig å flytte fjell i siste liten.

FEIL: I flymagasinet til SAS er det satt opp en liste over de fem beste turpunktene i Norge. Det er godt mulig lista stemmer, men kartet var de ikke like heldige med. Foto: Skjermdump / Scandinavian Traveler
FEIL: I flymagasinet til SAS er det satt opp en liste over de fem beste turpunktene i Norge. Det er godt mulig lista stemmer, men kartet var de ikke like heldige med. Foto: Skjermdump / Scandinavian Traveler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I septemberutgaven av SAS sitt flymagasin Scandinavian Traveler er det satt opp en liste over de beste turstedene i Norge.

På topp femlista havner Romsdalseggen, Besseggen, Preikestolen, Galdhøpiggen og Kjerag.

Følger du nummerne ut på kartet, skal du få et inntrykk av hvor i Norge de ulike stedene ligger.

- Veldig morsomt

Det er bare tre problemer. Både Romsdalseggen, Preikestolen og Kjerag er feil plassert. Det har flere lesere lagt merke til.

RETT: Slik skulle stedene vært plassert. Romsdalseggen lengst nord, etter følger Galdhøpiggen og Besseggen. Så kommer Kjerag og Preikestolen lenger sør. Foto: Google Maps
RETT: Slik skulle stedene vært plassert. Romsdalseggen lengst nord, etter følger Galdhøpiggen og Besseggen. Så kommer Kjerag og Preikestolen lenger sør. Foto: Google Maps Vis mer

«Kjære @SAS. Håper dere bruker GPS sånn til vanlig ...», skriver komiker André Ulveseter på Twitter.

- At det var SAS som la det ut gjorde jo at det ble veldig morsomt. Kanskje det bare er flaks at man faktisk kommer seg dit man skal med fly, sier Ulveseter til Dagbladet.

Han sier at han synes det var en morsom tabbe.

- Hvis det kommer turister til Kristiansand og ser etter Romsdalseggen har de jo plutselig et lite problem. Trykkfeil skjer, men det er ekstra gøy at det er de som gjør en feil som dette. Geografikunnskapen virker litt sånn tre i promille-aktig. Men jeg tviler jo også på at det er noen som faktisk bruker Scandinavian Traveler som fjellguide. Et Google-søk vil raskt ordne problemet.

Tidligere i dag la han også ut bildet på SAS sine Facebook-sider. SAS svarte at de allerede hadde registert feilene.

- Vi har fått beskjed

Scandinavian Traveler-redaktør Anna-Lena Ahlberg Jansen er ikke tilgjengelig for kommentar når Dagbladet ringer torsdag kveld.

Til Byas uttaler hun imidlertid at feilen skyldes endringer i siste liten.

- Vi har fått beskjed om feilen, og rettet den i onlineversjonen av magasinet. Jeg har ikke mye mer å si om den saken.

Ulveseter sier imidlertid at det faktisk ikke er mulig å flytte fjell i siste liten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer