Romsdalseggen, Preikestolen og Kjerag:

SAS med kartblemme: 
Ser du hva som er feil?

- Ikke mulig å flytte fjell i siste liten.

FEIL: I flymagasinet til SAS er det satt opp en liste over de fem beste turpunktene i Norge. Det er godt mulig lista stemmer, men kartet var de ikke like heldige med. Foto: Skjermdump / Scandinavian Traveler
FEIL: I flymagasinet til SAS er det satt opp en liste over de fem beste turpunktene i Norge. Det er godt mulig lista stemmer, men kartet var de ikke like heldige med. Foto: Skjermdump / Scandinavian Traveler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I septemberutgaven av SAS sitt flymagasin Scandinavian Traveler er det satt opp en liste over de beste turstedene i Norge.

På topp femlista havner Romsdalseggen, Besseggen, Preikestolen, Galdhøpiggen og Kjerag.

Følger du nummerne ut på kartet, skal du få et inntrykk av hvor i Norge de ulike stedene ligger.

- Veldig morsomt

Det er bare tre problemer. Både Romsdalseggen, Preikestolen og Kjerag er feil plassert. Det har flere lesere lagt merke til.

«Kjære @SAS. Håper dere bruker GPS sånn til vanlig ...», skriver komiker André Ulveseter på Twitter.

- At det var SAS som la det ut gjorde jo at det ble veldig morsomt. Kanskje det bare er flaks at man faktisk kommer seg dit man skal med fly, sier Ulveseter til Dagbladet.

Han sier at han synes det var en morsom tabbe.

- Hvis det kommer turister til Kristiansand og ser etter Romsdalseggen har de jo plutselig et lite problem. Trykkfeil skjer, men det er ekstra gøy at det er de som gjør en feil som dette. Geografikunnskapen virker litt sånn tre i promille-aktig. Men jeg tviler jo også på at det er noen som faktisk bruker Scandinavian Traveler som fjellguide. Et Google-søk vil raskt ordne problemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.