Satanist (26) innrømmer gravskjending

Og kirkebrann.

TATT VED KIRKEN: 26-åringen (sladdet) ble pågrepet på en bensinstasjon i nærheten av Nordstrand kirke natt til mandag. Hans to antatte medhjelpere er fortsatt på frifot. Foto: DANIEL LAABAK
TATT VED KIRKEN: 26-åringen (sladdet) ble pågrepet på en bensinstasjon i nærheten av Nordstrand kirke natt til mandag. Hans to antatte medhjelpere er fortsatt på frifot. Foto: DANIEL LAABAKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): 26-åringen som er siktet for gravskjendingen og brannen ved Nordstrand kirke i helga, sier seg nå skyldig i hele siktelsen.

- Han har innrømmet alt, både branner og velting av gravstøtter, og har samtykket til fire ukers varetektsfengsling, sier stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud, til Dagbladet.

Sett på kirkegården
Mannen, som er tilknyttet et satanistisk miljø og var iført ei T-skjorte med satanistisk påskrift da han ble pågrepet, ble observert på kirkegården sammen med to andre menn natt til mandag - og ble pågrepet av politiet kort tid etterpå.

Forholdene han nå har innrømmet, er velting av mellom 30 og 40 gravstøtter på kirkegården, å ha knust ruter og skrevet sataniske slagord på ulike steder på kirkeområdet. I tillegg brant en driftsbygning ved kirken natt til fredag.

26-åringen er på forhånd kjent for politiet for liknende forhold. Da han ble tatt natt til mandag, bar han også en kniv, som han er siktet for å ha på seg.

GROVT SKADEVERK: Ca. 30 gravstøtter ble veltet ved Nordstrand kirke natt til søndag. Foto: ROGERIO SNARLI
GROVT SKADEVERK: Ca. 30 gravstøtter ble veltet ved Nordstrand kirke natt til søndag. Foto: ROGERIO SNARLI Vis mer

Tatt på bensinstasjon
Politiet så tidlig de ulike anslagene mot kirken i sammenheng.

Den siktede ble pågrepet på en bensinstasjon kort tid etter at han og de to andre ble sett på kirkegården. De to øvrige er fremdeles på frifot; politiet tror den ene av disse er mannen som angrep en vekter med en stokk eller liknende, og etterlyser ham.

Da han ble sett på kirkegården, hadde han på seg ei pilotjakke, mørk dongeribukse og et oransje plagg under jakka. Skoene han hadde på seg, hadde hvite striper, opplyste stasjonssjef Smedsrud til Dagbladet mandag.

PÅTENT: En driftsbygning ved Nordstrand kirke fikk omfattende skader i en brann natt til 1. mai - en brann 26-åringen nå har tilstått å ha startet. Foto: ROGERIO SNARLI
PÅTENT: En driftsbygning ved Nordstrand kirke fikk omfattende skader i en brann natt til 1. mai - en brann 26-åringen nå har tilstått å ha startet. Foto: ROGERIO SNARLI Vis mer