Satanist bak flere drap?

En 20 år gammel svensk satanist ble i går pågrepet mistenkt for et drap i Gøteborg. Han skal ha blitt inspirert til flere ugjerninger av den norske «Greven», Varg Vikernes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I følge det svenske nyhetsbyrået TT kan mannen ha drept flere mennesker, men politiet i Sverige er foreløpig forsiktige med opplysninger om saken. Pågripelsen av 20-åringen kan føre til opprullingen av en satanistisk ungdomsgjeng i Sverige - som blant annet er inspirert av den norske drapsdømte satanisten Varg Vikernes.

Hodeskalle funnet

Pågripelsen av svensken skjedde i en leilighet i sør-Stockholm mandag kveld. Mannen var da mistenkt for å ha mishandlet og truet kjæresten sin. I leiligheten fant politiet en skarpladet pistol, ammunisjon og en hodeskalle. De fant også et 'ritualrom' som av erfarne politifolk blir beskrevet som svært uhyggelig. Det inneholdt blant annet et alter, benrester og satanistiske symboler.- Politifolkene som gjorde husransakelsen ble forundret, og har aldri sett noe lignende, sier den svenske chefsåklagare Bjarne Roshn til TT.I følge den svenske tabloidavisen Expressen er Varg Vikernes en inspirasjonskilde til svenske satanister, og skal ha oppnådd en kultstatus i Sverige.

Flere drap

I forbindelse med pågripelsen fikk politiet kjennskap til at 20-åringen har tatt på seg et drap i Gøteborg. I følge Expressen skal det handle om et uoppklart drap på en tenåringensjente. Hun ble funnet avkledd og drept på en kirkegård sommeren 1994.Den 20-årige satanisten er nå mistenkt for å ha drept en 37 år gammel mann fra Algerie. Mannen, som var homoseksuell, ble funnet drept i Keillers park på Hisingen i Gøteborg i juli i år. Politiet bekrefter at det er grunn til å mistenke mannen for flere drap.- Det er gjort spaning som tyder på det. Dette dreier seg om en virksomhet som er den mest skremmende jeg har hørt om, og etterforskningen kan bli meget omfattende, sier en kilde til TT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer