Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Satanist bak flere drap?

En 20 år gammel svensk satanist ble i går pågrepet mistenkt for et drap i Gøteborg. Han skal ha blitt inspirert til flere ugjerninger av den norske «Greven», Varg Vikernes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge det svenske nyhetsbyrået TT kan mannen ha drept flere mennesker, men politiet i Sverige er foreløpig forsiktige med opplysninger om saken. Pågripelsen av 20-åringen kan føre til opprullingen av en satanistisk ungdomsgjeng i Sverige - som blant annet er inspirert av den norske drapsdømte satanisten Varg Vikernes.

Hodeskalle funnet

Pågripelsen av svensken skjedde i en leilighet i sør-Stockholm mandag kveld. Mannen var da mistenkt for å ha mishandlet og truet kjæresten sin. I leiligheten fant politiet en skarpladet pistol, ammunisjon og en hodeskalle. De fant også et 'ritualrom' som av erfarne politifolk blir beskrevet som svært uhyggelig. Det inneholdt blant annet et alter, benrester og satanistiske symboler.- Politifolkene som gjorde husransakelsen ble forundret, og har aldri sett noe lignende, sier den svenske chefsåklagare Bjarne Roshn til TT.I følge den svenske tabloidavisen Expressen er Varg Vikernes en inspirasjonskilde til svenske satanister, og skal ha oppnådd en kultstatus i Sverige.

Flere drap

I forbindelse med pågripelsen fikk politiet kjennskap til at 20-åringen har tatt på seg et drap i Gøteborg. I følge Expressen skal det handle om et uoppklart drap på en tenåringensjente. Hun ble funnet avkledd og drept på en kirkegård sommeren 1994.Den 20-årige satanisten er nå mistenkt for å ha drept en 37 år gammel mann fra Algerie. Mannen, som var homoseksuell, ble funnet drept i Keillers park på Hisingen i Gøteborg i juli i år. Politiet bekrefter at det er grunn til å mistenke mannen for flere drap.- Det er gjort spaning som tyder på det. Dette dreier seg om en virksomhet som er den mest skremmende jeg har hørt om, og etterforskningen kan bli meget omfattende, sier en kilde til TT.

Nazist

20-åringen har tidligere vært i kontakt med politiet. For noen uker siden ble han tiltalt for å ha mishandlet tre personer, to menn og en kvinne, utenfor en restaurant i Gøteborg. I etterforskningsrapporten beskriver flere vitner mannen som satanist. Kvinnen som ble slått sa at mannen skrek: 'Sieg Heil. Skal vi slakte mennesker?'.I politiavhør beskriver hun ham som en leder for flere yngre som var med ham. - De var som dresserte hunder. Han pekte og ba dem stå i giv akt, og da adlød de, skal hun ha sagt.Et annet vitne beskrev hvordan mannen gjorde Hitlerhilsen. Selv hevder 20-åringen at han var så beruset at han ikke husker hva som hendte.Disse tre forholdene skal også tas opp i rettsforhandlingene som skjer i Gøteborg i dag.

<B>PÅGREPET: Politiet bekrefter at det er grunn til å mistenke denne 20 år gamle svenske satanisten for flere drap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!