Satanister mistenkt for drap og likspising

Fire finske ungdommer innrømmer å ha drept en 23-årig mann og partert ham. I tillegg mistenkes de for å ha spist opp deler av liket. Politiet mener drapet kan være ledd i et satanistisk ritual.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kan finnes flere drapsoffer, og vi ser ikke bort fra at likdeler er blitt spist, sier etterforskningsleder Ari Soronen til den finske avisen Hufvudstadsbladet.

Det er to måneder siden personalet på et søppelanlegg i Hyvinge fant en venstrefot. Funnet førte til at rundt tjue politifolk brukte flere uker på å gjennomsøke hele anlegget. De fant enda en kroppsdel - en lever.

Søppelkasser

Etterforskningen førte til fire pågripelser. Ungdommene - en 17-årig jente, og tre menn på 16, 20 og 23 år - innrømte at de drepte en 23 år gammel mann ved Hyvinge utenfor Helsingfors. De har også fortalt at de parterte liket, og plasserte kroppsdelene i forskjellige søppelkasser. Men så langt er bare offerets venstrefot og lever funnet.Etterforskningsleder Ari Soronen mener at grunnen til at de fleste av likets kroppsdeler mangler, kan være at de er spist opp.

- Men vi kan ikke gå ut med konkrete opplysninger ennå, sier han.

Satanistmiljø

Politiets videre etterforskning koblet de fire ungdommene til satanistmiljøet, og politiet jobber ut fra en teori om at ungdommene begikk drapet som ledd i et satanistisk ritual. Politiet mener også at de fire ungdommene var påvirket av narkotika da de skal ha begått drapet.

Ungdommene etterforskes for ytterligere et drap. I huset hvor den avdøde 23-åringen bodde, er det tidligere drept en person. Gjerningsmannen er fremdeles på frifot. Også en avlivet hund er funnet på gjerningsstedet.

Den eldste satanisten (23) er tidligere dømt for kirkebrann.