Satanistisk skulptur satt opp i hemmelighet i Detroit

- Det er det siste vi trenger.

KONTROVERSIELL STATUE: Det er en slik statue som skal ha blitt satt opp i Detroit i USA. Statuen viser Baphomet, en okkult figur, sammen med to barn. Dette bildet er fra 2014, da gruppa The Satanic Temple ville at den skulle bli satt opp i Arkansas. Foto: The Satanic Temple/AP/NTB Scanpix
KONTROVERSIELL STATUE: Det er en slik statue som skal ha blitt satt opp i Detroit i USA. Statuen viser Baphomet, en okkult figur, sammen med to barn. Dette bildet er fra 2014, da gruppa The Satanic Temple ville at den skulle bli satt opp i Arkansas. Foto: The Satanic Temple/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Like før midnatt lørdag lokal tid ble en okkult skulptur avduket i Detroit i USA.

Skulpturen er satt opp av den satanistiske gruppa The Satanic Temple.

Hemmelig avdukning Ifølge The Guardian skal plasseringen av statuen ha vært hemmelig helt til like før seremonien fant sted, på grunn av planlagte demonstrasjoner mot den.

Gruppa skal ha sendt ut en mail til sine medlemmer like før hendelsen skjedde, og rundt 23.30 møtte cirka hundre mennesker opp for å få det hele med seg.

De skal også ha ropt «Hail Satan» under seremonien, ifølge avisa.

Statuen framstiller Baphomet, en okkult figur, med vinger, menneskelig kropp og geitehode. I tillegg til hovedfiguren viser også statuen ei jente og en gutt som står på hver sin side og beundrer den.

- Det siste vi trenger Jex Blackmore, leder av The Satanic Temple i Detroit, forklarte at medlemmer av gruppa planla å transportere den til Arkansas, hvor en guvernør tidligere i år godkjente at et monument av de ti bud skulle bli satt opp på statlig grunn. Saken gikk etter hvert til retten, hvor det ble bestemt at den bryter en lov som forbyr bruk av statlig eiendom til religiøse formål.

OKKULT FIGUR: Skulpturen viser en figur med geitehode og menneskekropp. Foto: The Satanic Temple/AP/NTB Scanpix
OKKULT FIGUR: Skulpturen viser en figur med geitehode og menneskekropp. Foto: The Satanic Temple/AP/NTB Scanpix Vis mer

I 2012 søkte også The Satanic Temple om å få lov til å sette opp et monument, men fikk da avslag.

Etter at den nye statuen ble avduket lørdag, har lokale kristne reagert. Rundt 50 mennesker skal ifølge The Guardian ha møtt opp utenfor en butikk hvor den satanistiske gruppa tidligere har prøvd å avduke skulpturen for å vise sin avsmak mot den.

- Det siste vi trenger i Detroit er en velkomstfest for det onde, sier Dave Bullock, pastor i Greater St Matthew Baptist Church til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer