Satelittbilder viser russisk militæropptrapping i Syria

Ikke er utenkelig at Russland øker militærstøtten til Assad, sier norsk ekspert.

MILITÆROPPTRAPPING : Satelittbildet viser russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, helikopteret og annet militært utstyr, på en flybase i Latakia-provinsen i Syria. Foto: GeoNorth, AllSource Analysis, Airbus via AP
MILITÆROPPTRAPPING : Satelittbildet viser russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, helikopteret og annet militært utstyr, på en flybase i Latakia-provinsen i Syria. Foto: GeoNorth, AllSource Analysis, Airbus via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA har den siste tiden registrert at Russland sender mer militært utstyr til Syria. Dette bekymrer USA, som mener mye kan tyde på at Russland kan være i ferd med å bygge opp en militær tilstedeværelse i Syria.

Torsdag opplyste syriske militærkilder til nyhetsbyrået Reuters at de har fått nye forsyninger av russiske våpen og roser våpnene for å være svært effektive og presise.

Russiske stridsvogner Nå viser satellittbilder, levert av AllSourceAnalysis, den nylige ankomsten av russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, helikoptere og annet militært utstyr, på en flybase i Latakia-provinsen i Syria.

Ifølge en artikkel publisert The Institute for the Study of War, er dette en indikasjon på at Russland har utplassert soldater på bakken i Syria.

Russlands president Vladimir Putin ønsker å finne måter å støtte Assad-regimet på, for å forhindre en buffersone, etablert av USA og Tyrkia. Putin skal også ha et ønske om å fornærme USA, ved å gjøre Russland til leder for den nye anti IS-koalisjonen.

Dette kan endre de internasjonale forhandlingene og svekke samholdet og innsatsen til den amerikansk-ledere anti IS-koalisjonen. I tillegg kan dette styrke Assad-regimet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer