Satellitbildene som dokumenterer Syria-massakren

Unike satellitbilder avslører volden mot sivile i det lukkede landet.

- MASSEGRAVER: En kombinasjon av sattelitbilder fra byen Tall Daww i Syria. Bildene er tatt 18. og 28. mai. Ifølge amerikanske myndigheter viser områdene med striplet linje området for mulige massegraver. Foto: REUTERS/DigitalGlobe via the U.S. Government
- MASSEGRAVER: En kombinasjon av sattelitbilder fra byen Tall Daww i Syria. Bildene er tatt 18. og 28. mai. Ifølge amerikanske myndigheter viser områdene med striplet linje området for mulige massegraver. Foto: REUTERS/DigitalGlobe via the U.S. Government Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske myndigheter publiserte fredag det de hevder er fotografiske bevis på at bevæpnede syriske styrker angriper sivile boligområder.

Bildene skal blant annet vise massegraver som ble gravd ut etter massakren i nærheten av Houla.

Mer enn hundre menn, kvinner og barn ble massakrert i Houla sist uke, de fleste av dem skutt på kloss hold eller avrettet med kniv.

FNs menneskerettighetsråd i Genève krevde fredag en gransking av massakren. I en uttalelse fordømte de også massakren i Houla.

Rådet består av 47 medlemsland, og bare Russland, Kina og Cuba stemte imot uttalelsen.

Artilleri og angrepshelikoptere Et bilde viser også det som framstår som krater etter bruk av artilleri i nærheten av byen Atarib.

Bildene fra 31. mai viser også tilsynelatende artilleri i nærheten av tre syriske byer, og angrepshelikoptre i nærhet av byene Shayrat og Homs.

Bildene skal være tatt av forskjellige komersielle satelitter.

- Skamløs løgn Sjef for FNs fredsbevarende styrker sa tidligere denne uka at de som har omkommet av granater og atrilleri åpenbart er drept av regjeringsstyrkene, mens andre sannsynligvis er drept av den regime-lojale Shabbina-militsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer