KRASJLANDER SNART: En 20 år gammel NASA-satellitt som er på størrelse med en buss, er på vei mot jorda og skal krasjlande senere denne uken.
KRASJLANDER SNART: En 20 år gammel NASA-satellitt som er på størrelse med en buss, er på vei mot jorda og skal krasjlande senere denne uken.Vis mer

Satellitt krasjlander snart, men NASA vet ikke hvor

Er på størrelse med en buss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel NASA-satellitt som er på størrelse med en buss, er på vei mot jorda og skal krasjlande senere denne uken.

Det amerikanske forsvarsdepartementet og NASA følger det seks tonn tunge romfartøyet. Risikoen for at det treffer ett av de sju milliarder menneskene som lever på jorda, er én til 3200, ifølge den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA.

Men eksperter innrømmer at de ikke vet så mye før de siste 20 minuttene før satellitten lander.

- Vi vet at den krasjer et sted mellom 57. nordlige breddegrad og 57. sørlige breddegrad, som dessverre dekker det meste av den befolkede delen av verden, sier Mark Matney, forsker ved NASA.

Satellitten er den største som kommer tilbake til jorda på tre tiår, men Matney sier at omtrent like store deler av raketter og satellitter faller mot jorda hvert eneste år.

I løpet av 50 år har ingen blitt skadet av fallende romsøppel.

(NTB)