Satellittbilder tyder på ny atomprøvesprengning - nå sender Kina soldater til grensa

Kina skal ha utplassert flere tusen soldater ved grensa til Nord-Korea.

SENDER SOLDATER TIL GRENSA: Kina skal ha besluttet å sende 2000 soldater til grensa til Nord-Korea. Bildet viser nordkoreanske soldater som patruljerer ved grensegjerdet i nærheten av den kinesiske grensebyen Dandong. Foto: Johannes Eisele/AFP/NTB Scanpix
SENDER SOLDATER TIL GRENSA: Kina skal ha besluttet å sende 2000 soldater til grensa til Nord-Korea. Bildet viser nordkoreanske soldater som patruljerer ved grensegjerdet i nærheten av den kinesiske grensebyen Dandong. Foto: Johannes Eisele/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kina sender 2000 soldater til grensen mot Nord-Korea, i frykt for at diktaturstaten planlegger en femte atomprøvesprengning, melder sørkoreanske medier, ifølge nyhetsbyrået UPI. 

Nyheten kommer kort tid etter rapporter om at Nord-Korea kan ha gjenopptatt arbeid med tunnelene ved deres hovedkvarter for atomprøvespregninger. Det varsler nettstedet 38 North, som har analysert satelittbilder av Punggye-ri-området der det lukkede regimet tidligere har gjennomført fire underjordiske atomprøvespregninger siden 2006 - den siste i januar i år.

Maskerte forberedelser Nettstedet skriver at satelittbildene viser aktivitet i området som kan være en del av forberedelsene til en femte atomprøvesprngning, slik tilfellet var i januar. 

- Nord-Korea kan komme til å gjennomføre en underjordisk atomprøvespregning. Vi følger nøye med på utviklingen, sier Moon Sang-gyun, talsmann for Sør-Koreas forsvarsdepartement, ifølge Washington Post. 

«Nord-Korea viste tydelig med sin fjerde atomprøvespregning muligheten til å gjennomføre prøvespregninger på kort varsel, samtidig som de maskerer alle tegn på slike forberedelser fra satelitter», skriver 38 North. 38 North varslet også i fjor, i likhet med sørkoreanske medier, om en atomprøvespregning i nær framtid, en drøy måned før Nord-Koreas prøvespregning 6. januar i år. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer