Satellittbilder tyder på snarlig Nord-Koreansk romrakett

Teknologien kan frakte atomvåpen til USA.

NYTTÅRSTALE:  Ei snau uke etter at Kim Jung-Un holdt sin nyttårstale detonerte Nord-Korea det de hevder er en hydrogenbombe. Foto: Jung Yeon-Je/AFP/Scanpix
NYTTÅRSTALE: Ei snau uke etter at Kim Jung-Un holdt sin nyttårstale detonerte Nord-Korea det de hevder er en hydrogenbombe. Foto: Jung Yeon-Je/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nye satellittbilder fra Nord-Korea vekker bekymring i Washington DC. Amerikanske myndigheter tolker unormal aktivitet rundt en rakett-base som at landet nå planlegger å skyte opp en rakett til verdensrommet. Det melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer amerikanske sikkerhetskilder.

Frykten er at Nord-Korea kan benytte romfartsteknologi til å utvikle sine militære raketter.

- Vår bekymring er at dette er den samme teknologien som man trenger for å utvikle interkontinentale ballistiske raketter, sier en sikkerhetskilde til byrået.

Drivstofftanker, kjøretøy og flyttbare konstruksjoner har blitt flyttet rundt på en måte som gjør at amerikanerne tror oppskytingen av romraketten kan skje i løpet av et par uker. Det er også registrert endringer ved selve oppskytingsrampen, men det er uklart om en rakett allerede er blitt levert til basen.

Men også satellittbilder som er offentlig tilgjengelig viser at noe er i ferd med å skje på Sohae rakettbase nord for Pyongyang. Nord-Korea prøver åpenbart å skjule hva som skjer på rakett-basen og har bygget et dekke over tårnet ved siden av utskytingsrampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer