To år siden Charlie Hebdo-angrepet:

Satirebladets forlegger: Hvem ville stått opp for oss om vi trykket Muhammed-tegning i morgen?

Mener intoleransen øker. 

IKKE ENDRET SEG: Laurent Sourisseau mener slett ikke at ting har blitt bedre etter angrepet i 2015. Foto: EPA/Carlos Villalba R / NTB Scanpix
IKKE ENDRET SEG: Laurent Sourisseau mener slett ikke at ting har blitt bedre etter angrepet i 2015. Foto: EPA/Carlos Villalba R / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Det virker som om folk har blitt enda mer intolerante overfor Charlie, sa forlegger Laurent Sourisseau i et intervju onsdag.

– Hvis vi hadde trykket en tegning av profeten Muhammed i morgen, hvem ville stått opp for oss? spurte Sourisseau videre.

Lørdag var det to år siden angrepet på Charlie Hebdo. Tolv personer, inkludert sjefredaktøren, flere tegnere og to politifolk, ble drept da to brødre gikk til angrep 7. januar 2015.

Torsdag ble toårsdagen for angrepet markert, både utenfor det gamle kontoret til satiremagasinet og andre steder i Paris. Det ble tent lys og lagt ned kranser. Paris-ordfører Anne Hidalgo og innenriksminister Bruno Leroux var blant dem som deltok på markeringen.

– For forsiktig

Sourisseau forteller at antall trusler mot magasinets ansatte har økt.

– Før var det to eller tre grupper som plaget oss. Nå virker det som om hele verden holder et øye med oss. Som om Charlie Hebdos frihet, selv når den ble brukt forsiktig, var for mye, sa Sourisseau ifølge France 24.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer