Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Satirisk dikt om Erdogan blir delvis forbudt 

Må sensureres, fastslår tysk domstol.

SENSURERES: Deler av diktet den tyske komikeren Jan Böhmermann har skrevet om Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, må sensureres. Foto: ROLF VENNENBERND/dpa/Scanpix
SENSURERES: Deler av diktet den tyske komikeren Jan Böhmermann har skrevet om Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, må sensureres. Foto: ROLF VENNENBERND/dpa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av diktet den tyske komikeren Jan Böhmermann har skrevet om Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan, må sensureres, har en tysk domstol slått fast.

Böhmernann framførte diktet i et program på den tyske TV-kanalen ZDF i mars i fjor, noe som vakte sterke reaksjoner i Tyrkia.

Diktet koblet blant annet til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan til seksuelle overgrep mot barn og dyr. Tyrkia krevde diktet forbudt og gikk rettens vei i Tyskland med krav om straffeforfølgelse av Böhmermann.

Fredag avsa domstolen i Hamburg sin kjennelse der de slås fast at det midlertidige forbudet mot gjengivelse av deler av det satiriske diktet, er permanent, skriver Bild.

Saken har skapt en opphetet debatt i Tyskland om ytringsfrihetens grenser. Tyrkia har fått kraftig kritikk for brudd på menneskerettighetene og pressefriheten, spesielt siden kuppforsøket sommeren 2016.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling