Treningssenterkjeden skal også bruke millioner på å omprofilere sine norske sentre fra «Sats-Elixia» til «Sats».Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Treningssenterkjeden skal også bruke millioner på å omprofilere sine norske sentre fra «Sats-Elixia» til «Sats».Foto: Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Sats Elixia kjøpte tapskjede for 127 mill.– investerer 100 nye

Etter kjøpet av Fitness DK i sommer, har Sats nå staket ut kursen som skal sørge for suksess i Danmark.

(Finansavisen.no): Sats Group spytter inn 80 millioner danske kroner i den danske treningssenterkjeden Fitness DK, ifølge den danske avisen Børsen. Sats kjøpte treningssenterkjeden for 100 millioner danske kroner i sommer.

Fitness DK hadde da gått med store tap årene i forveien, og kjeden ble omtalt som et tapssluk.

Nå er det besluttet at Sats Group skroter Fitness DK-navnet, og deler av investeringen vil derfor bli brukt på omprofilering, skriver Finansavisen.

Fitness DK har 40 sentre rundt om i Danmark, som nå blir Sats-sentre.

- Mesteparten av pengene går til oppussing og ombygging, sier adm. direktør i Sats Group, Sondre Gravir. I tillegg, forteller han, vil mye gå til utdanning og opplæring av ansatte, og markedsføring, skriver avisen.

Ifølge den danske direktøren for Fitness DK, Jakob Hansen, har selskapet en ambisjon om å vokse 5-10 prosent i året fremover.

- Det danske markedet begynner å bli kjennetegnet av en overkapasitet i forhold til antall sentre. Hvis man vil ha flere medlemmer må man selvfølgelig ta noen av dem fra konkurrentene. Men det er fortsatt muligheter for å utvide markedet, sier Hansen til Børsen.

Sats har også en navneendring på trappene i Norge om dagen. Treningssenterkjeden er i gang med å omprofilere sine norske sentre fra «Sats-Elixia» til «Sats».

Kjeden skal ifølge Gravir bruke «ganske mange titalls millioner» på dette.

Pengene går til opprustning av sentrene, innføring av nye konsepter, innkjøp av nytt utstyr og markedsføring, skriver Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Nå haster det for Norwegian
Fredriksen i mål med riggkjøp