PÅ RETT VEI: - Sats Elixia er på riktig vei, og det begynner å bli veldig bra. Men vi har mange ting vi fortsatt ønsker å gjøre, sier Altor-partner Hugo Maurstad, som også er styreleder for Sats Elixia. Foto: Finansavisen.
PÅ RETT VEI: - Sats Elixia er på riktig vei, og det begynner å bli veldig bra. Men vi har mange ting vi fortsatt ønsker å gjøre, sier Altor-partner Hugo Maurstad, som også er styreleder for Sats Elixia. Foto: Finansavisen.Vis mer

Sats Elixia:

Sats Elixia mot børs – prising opp mot seks mrd.

Rådgivere har allerede begynt å forberede en børsnotering eller salg av Sats Elixia, selv om Altor-partner Hugo Maurstad hevder treningskjeden ikke er fullt ut salgsmoden ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) - Sats Elixia er på riktig vei, og det begynner å bli veldig bra. Men vi har mange ting vi fortsatt ønsker å gjøre, sier Altor-partner Hugo Maurstad, som også er styreleder for Sats Elixia, ifølge Finansavisen.

Etter at oppkjøpsfondet kjøpte Elixia for 2,2 milliarder kroner inkludert gjeld i 2011, fusjonerte man i 2014 med Sats, som var eid av danske Tryghedsgruppen. Det ble ikke problemfritt.

- Prosessen med konkurransemyndighetene tok lang tid, over ett år, og resulterte i at utviklingen gikk sidelengs en lengre periode. Det ble noen strafferunder, men de siste tre årene har vi hatt betydelig fremgang, sier Maurstad til avisen.

3,1 milliarder

Fra en EBITDA (driftsresultat før avskrivninger) på 350 millioner kroner i 2015, økte det til 400 millioner i 2016 og rundt 480 millioner for konsernet i 2017, der regnskapet ikke er endelig avsluttet ennå for morselskapet HFN Group (Health & Fitness Nordic).

Sats Elixia-sjef Olav Thorstad forteller ifølge Finansavisen at treningskjeden med over 200.000 medlemmer bare i Norge, økte inntektene på alle forretningsområder i 2017. I 2016 omsatte man for 3,1 milliarder kroner.

- Vi har en omsetningsvekst på 4 prosent i medlemskapsinntekter, som er et resultat av salgsbedring gjennom en ny medlemskapsmodell og redusert frafall. Videre har vi en vekst på personlig trening (PT) på rundt 10 prosent og salg av produkter på 20 prosent, forteller han.

Nærmere exit

De siste månedene har flere kilder fortalt Finansavisen at det jobbes konkret med en exit som kan skje allerede i år. Inntil videre holder man alle muligheter åpne med et «dual track»-løp som både kan ende i en børsnotering eller et videresalg. Men Maurstad i Altor benekter at det skjer i 2018.

- Det blir en exit tidligst i 2019, og vi har ikke tatt beslutning om et exit nå. Men vi begynner forberedelsene ganske lang tid i forveien for å unngå å belaste ledelsen for mye senere. Særlig forhold rundt compliance tar tid og krever tidlig innsats.

Han bekrefter ifølge Finansavisen at både børs og videresalg vurderes. Med en EBITDA rundt 500 millioner kroner multiplisert med en faktor på 10–12 for nordisk retail snakker man om en pris opp mot seks milliarder kroner.

​Andre økonominyheter:
Baltic Dry stiger - Hermanrud spår tørrbulkboom ​
Kåret til beste barneforsikring ​