Satser 100 millioner på pizzasalg i Norge

En islending, en danske og et knippe norske investorer vil selge pizza for en halv milliard i Norge.

PIZZAØKONOMI: Dansken Michael Rask og islendingen Birger Bieltvedt vil prøve å ta et skikkelig jafs av det norske pizzamarkedet. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
PIZZAØKONOMI: Dansken Michael Rask og islendingen Birger Bieltvedt vil prøve å ta et skikkelig jafs av det norske pizzamarkedet. Foto: Iván Kverme / FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):  Det siste året har den islandske gründeren Birger Bieltvedt lagt en slagplan for å kapre en del av det norske pizzamarkedet på over en milliard kroner, skriver Finansavisen i dag.

Med seg på laget har han danske Michael Rask, som er daglig leder i Norge, samt flere lokale investorer som ønsker å heve pizzaeksponeringen.

- Halv milliard Bieltvedt, som har løftet amerikanske Dominos markedsandel på Island fra 40 til 70 prosent, sikter mot en omsetning på 500 millioner fordelt på rundt 50 franchise-utsalgssteder i Norge.

Han kalkulerer med en splitt på 50/50 av hjemkjøring og take-away når de sender de første pizzaene ut av butikken i august.

Bieltvedt er tydelig på at de ikke undervurderer konkurransen i Norge, men at deres konsept og strategi er noe «annet» og nytt for det norske markedet.

Vil ikke sammenlignes - Det blir helt feil å sammenligne vårt konsept med Pizza Hut eller Peppes Pizza. Det er mange ting vi gjør annerledes. Vi betaler ikke for dyre lokaler, og vi er ikke en restaurant der folk sitter ned. I så tilfelle blir det mer riktig å trekke parallellen til Pizzabakeren, sier Bieltvedt.

Dominos Norge, som er registrert under navnet Pizza Pizza Norway, er 60 prosent eiet av Pizza Pizza Island - et selskap Bieltvedt kontrollerer mer enn 50 prosent av. De resterende 40 prosentene er fordelt på en gruppering av norske investorer gjennom selskapet Pizza Holding.

Og dersom alt går etter planen vil Dominos Pizza åpne i Sverige mot slutten av 2015, eller i løpet av første kvartal 2016.

Flere nyheter Her bestemmer kvinnene - selger sjokolade for milliarder
Elendige tyske nøkkeltall
Her åpner Starbucks sin nye kaffebar i Oslo