Ringnes-sjef Søren Brinck:  Satser på mikro-øl i Trondheim. Foto: Ringnes.
Ringnes-sjef Søren Brinck: Satser på mikro-øl i Trondheim. Foto: Ringnes. Vis mer

Satser 110 millioner på mikro-øl

Brooklyn Brewery og Ringnes ønsker å skape bryggerihistorie i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen): Det anerkjente New York-bryggeriet Brooklyn Brewery går sammen med Ringnes om å skape bryggerihistorie i Trondheim og Norge.

110 millioner kroner Sammen står de bak nye E.C. Dahls Bryggeri. Ifølge Finansavisen opplyser Ringnes-sjef Søren Brinck at de to aktørene går inn med rundt 110 millioner kroner i det nye selskapet.

Norge får oppmerksomhet - Vi startet å selge øl i Norge for seks år siden. Etter kort tid så vi at det norske markedet sto for en langt høyere del av omsetningen enn hva antall innbyggere skulle tilsi, sier Eric Ottaway, konsernsjef og majoritetseier i Brooklyn Brewery, til Finansavisen.

 Det er halvannet år siden Ringnes? erkekonkurrent Hansa bladde opp 48 millioner kroner for å sikre seg aksjemajoriteten i mikrobryggeriet Nøgne Ø. Det er ikke unaturlig å betrakte satsingen i Trondheim som Ringnes? svar.

Håndverksøl - Håndsverksøl blir en stadig større del av markedet, sier Brinck til Finansavisen.

Sensommeren 2016 skal Nye E.C. Dahls Bryggeri åpne dørene for øl- og matentusiaster fra hele verden. På bryggeriet vil det åpnes en restaurant som skal drives av den lokale restauratøren Roar Hildonen.

Bryggeriet vil produsere Dahls-pilsen, men eierskapet til merket fortsatt vil ligge hos Ringnes.

En strøm av ølvarianter I tillegg håper Ottaway å lansere en strøm av ølvarianter som skal lanseres både i dagligvarehandel, vinmonopol og uteliv over hele Norge, muligens også for eksport.

Flere saker: Formuen har vokst med 8,7 milliarder på 90 dager
Siv Jensen advarer boligkjøpere
Kjøpte aksjen ingen ville ha: - Ikke alt er svarte natta

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer