Ringnes jobber med et nytt brygghus og ølkultursenter. Foto: Scanpix
Ringnes jobber med et nytt brygghus og ølkultursenter. Foto: ScanpixVis mer

Satser 30 millioner på øl-comeback

16 år etter at det siste Ringnes-ølet ble satt på Grünerløkka, skal Ringnes brygge øl i Oslo igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) Ringnes jobber nå med et nytt brygghus og ølkultursenter, skriver Finansavisen.

Det siste ølet ble satt på Grünerløkka den 26. januar 2001. Da samlet Ringnes all sin produksjon av øl og mineralvann til Gjelleråsen i Nittedal kommune.

Planen nå er å etablere et lite serveringssted og brygghus for produksjon av ulike typer spesialøl i Thorvald Meyers gate 2a, det såkalte Ringnes-kvartalet.

- At det igjen, 140 år etter at Amund Ringnes satte det første brygget til Ringnes, kan åpnes for småskalaproduksjon i akkurat de samme lokalene er veldig spennende. Vi er tilbake der det hele startet, fastslår Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonsdirektør i Ringnes, ifølge avisen.

Bruker 30 mill.

Selskapet har planlagt for en investering på i overkant av 30 millioner kroner. Mye av dette skal gå til ombygging av de historiske lokalene.

Planen er å etablere et selskap som skal håndtere driften.

I Trondheim har Ringnes ifølge Finansavisen satset hele 110 millioner kroner på etablering og ombygging av Dahls Bryggeri, et par kilometer nordøst for sentrum. Resultatet er et ølsenter med mulighet for omvisning og prøvesmaking.

- Blir dette en Oslo-variant av ølsenteret i Trondheim?

- Nei, dette er et annet konsept og vesentlig mindre enn bryggeriet i Trondheim, som fortsatt blir det viktigste stedet for vår spesialølsatsing. Men E.C. Dahls er blitt en stor suksess i Trondheim, så vi vil nok eventuelt ta med oss noe derfra.

- Men dersom Ringnes brygghus blir en realitet blir dette et spennende tilskudd dette også, spesielt for lokalområdet, reklamerer Bruusgaard.

Sneiper og snus

En del naboer kan ifølge avisen imidlertid styre sin begeistring. Byggesøknaden ligger nå på Fylkesmannens bord fordi den er påklaget av tre borettslagsstyrer og 60 individuelle klagere. Ifølge nettstedet vartoslo.no frykter naboene sneiper, snus, oppkast og urinering fra gjestene til puben, som vil bli nærmeste nabo til en barnehage.

- Vi har fått noen klager, og dem tar vi på alvor. Vi skal respektere og forstå den usikkerheten om konsekvenser som en del av naboene føler. Vi ønsker at dette blir et samlingssted som naboene kan være stolte over å ha i nabolaget, ikke det motsatte, sier Bruusgaard, ifølge Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Meglersjef: - En luksus du ikke bør unne deg
- Teknologi og biotek er priset historisk høyt