BLAR OPP. Flere norske alpinanlegg har investert millioner av kroner i nye og bedre fasiliteter. Foto: NTB / Scanpix.
BLAR OPP. Flere norske alpinanlegg har investert millioner av kroner i nye og bedre fasiliteter. Foto: NTB / Scanpix.Vis mer

Satser 500 millioner på gode skiforhold

Bransjen har investert 500 millioner i alpinanleggene før sesongåpningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Oslo Vinterpark åpnet Hyttlibakken, familieområdet, deler av Tryvannssiden, Tårnbakken og tre heiser i går. Snart nærmer Wyllerløypa også seg åpning.

- Her er det full vinter med veldig gode forhold. Det er rekordtidlig for oss å åpne såpass mye. Vi fortsetter snøproduksjonen fortløpende i traseene som trenger mer snø, og regner med å være i full drift mye tidligere enn i fjor, forhåpentligvis i god tid før jul, sier Espen Bengtson, daglig leder i Oslo Vinterpark, til Finansavisen.

I fjor åpnet Oslo Vinterpark 16. november, men det ble mykt i bakkene kort tid etter. I år ser det bedre ut.

500 millioner

Camilla Sylling Clausen, daglig leder i Alpinanleggenes Landsforening (ALF), oppgir at skianleggene har investert omtrent 500 millioner kroner i forkant av årets sesong.

- Det er investert i nye, store skiheiser, barneområder og snøproduksjonsanlegg. For hvert år blir anleggene bedre rustet for å sikre tidlig sesongstart og en lang og stabil sesong. Forbedret snøproduksjon gjør at anleggene får lagt en god såle i bakken så snart man har en litt lengre kuldeperiode, sier Clausen til Finansavisen.

Interesseorganisasjonen har 200 medlemmer, som representerer 95 prosent av heiskortomsetningen i Norge. I fjor startet sesongen noe tidligere, men en varmperiode ga en mer trøblete start.

Sesongen er i gang

Norefjell Skisenter har hatt åpent de to seneste helgene, skriver Finansavisen. Daglig leder Marius Arnesen melder om gode forhold i bakkene. Også i Hemsedal og Trysil er forholdene gode for snøproduksjon, oppgir Bo Halvardsson, adm. direktør i SkiStar Norge.

Andre økonominyheter:
Eksplosjon i Bitcoin-handel hos nettmegler
Anbefaler seks aksjer