Satser alt på ett kort

STAVANGER (Dagbladet): Jan Petter Svendsen solgte alt han eide og dro til London for å bli profesjonell bridgespiller. Nå tjener han til livets opphold med å spille penger fra rikinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det berømte kortspillet har millioner av tilhengere verden over, men få er så hekta som Svendsen. For et halvt år siden sa han opp IT-jobben i Phillips Petroleum, solgte bil og båt og dro til verdensmetropolen.

- Jeg har alltid drømt om å dra til London og spille profesjonelt. En dag bare reiv jeg meg løs og gjorde det, forteller 34-åringen fra Stavanger.

Nå er han hjemme for å delta i bridge-NM i Stavanger. Til daglig jobber han på den stilige klubben The Great Rose i Marble Arch. Hit drar rikfolk som elsker bridge.

Og som har råd til å tape noen tusen pund uten at det merkes på kontoen.

Store penger

Gode spillere kan tjene 100000- 150000 kroner på en dag.

Det gjør ikke Svendsen (ennå), men han har en «måtelig inntekt» i sin nye profftilværelse.

- Du er din egen herre, styrer dagen selv. Det er en fin livsstil å ha arbeidsdagen din på klubben, sier Svendsen fornøyd.

Målet er å få respekt som spiller.

Da kan du bli invitert rundt hele verden på turneringer. At det er mulig, er Espen Erichsen (30) et levende bevis på. Han har spilt profesjonelt i fire år.

Bill Gates

- Bill Gates og Omar Sharif er eksempler på folk som betaler flinke spillere til å være med på deres lag, sier Erichsen.

- Hvert spill er en ny utfordring, det er derfor jeg fortsetter , sier Svendsen.