Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Satser alt på kjendiser

Arnold Schwarzenegger og Bill Clinton inntar valgarenaen. De største stemmesankerne skal prøve å avgjøre valget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Valgeksperter tør ikke spå utfallet av valget. Men det synes helt klart at de tre store svingstatene Ohio, Pennsylvania og Florida kommer til å avgjøre hvem som blir president.

Akkurat nå tyder alt på at John Kerry vinner Ohio, trolig også Pennsylvania. I Florida er det helt åpent.

Inn med kanonene

Nå kommer de tyngste navnene og de største stemmesankerne på banen. Guvernør Arnold Schwarzenegger, kanskje USAs mest populære republikaner, har vært fraværende i valgkampen siden han talte på landsmøtet til republikanerne. Nå skal han til Ohio for å forsøke å snu delstaten til fordel for Bush.

Demokratene henter fram Bill Clinton og hans tidligere visepresident Al Gore. I dag taler Clinton i Philadelphia. Deretter reiser han og Gore til Florida for å drive valgkamp.

Homo-ekteskap

Det er ikke sikkert at velgerne reagerer positivt på Clinton, Gore og Schwarzenegger. Sistnevnte er en rød klut hos de kristne i Ohio. Ikke nok med at Schwarzenegger mener homofile skal få gifte seg, han er også for stamcelleforskning. Det irriterer de konservative.

Clinton og Gore går heller ikke hjem hos alle. Velgere forbinder Clinton med løgn siden han løy om Monica Lewinsky-saken.

Gore er fortsatt bitter fordi han tapte presidentvalget, på grunn av hva han mener var valgjuks i Florida.

Demokratenes valgstrateger mener likevel de vil være stemmesankere.

STEMMESANKER: Guvernør Arnold Schwarzenegger har vært fraværende i valgkampen, men skal nå sanke stemmer for Bush i Ohio.
STEMMESANKER: Hjerteopererte Bill Clinton har restituert seg. Demokratene håper ekspresidenten kan avgjøre valget i Florida.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media