ERFARINGER: 33-åringen Peter Holten Mühlmann er Danmarks nye IT-stjerne, etter å ha hentet en halv milliard kroner til Trustpilot. Foto: Trustpilot
ERFARINGER: 33-åringen Peter Holten Mühlmann er Danmarks nye IT-stjerne, etter å ha hentet en halv milliard kroner til Trustpilot. Foto: TrustpilotVis mer

Satser en halv milliard på ris og ros

Anmelder-tjenesten Trustpilot satser globalt etter et heftig påfyll med penger. Norske Northzone er blant de største eierne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen / Lage Bøhren):  «Dårligste behandling jeg har prøvet!». «Virkelig hurtig ekspedition». «Ingen service men altid billigt».

Kundene legger ikke fingrene imellom når de anmelder bedrifter på Trustpilot, skriver Finansavisen.

Den danske gründeren Peter Holten Mühlmann (33) er i ferd med å bygge opp et nettsamfunn hvor forbrukere kan dele sine erfaringer med netthandel.

Nå har selskapet hentet en halv milliard danske kroner i fersk finansiering fra nye og eksisterende investorer, i det som Berlingske Tidende omtaler som den største enkeltinvesteringen i et dansk start-up noensinne.

Mens britiske Vitruvian Partners kjøper seg inn som ny investor, har det norske oppkjøpsfondet Northzone vært inne på eiersiden siden 2012.

Brukerne gjør jobben - Vår eierandel har gått noe ned etter denne emisjonen, og er nå på 17 prosent, sier Northzone-partner Tellef Thorleifsson til avisen.

Andelen i Trustpilot eies gjennom fondet Northzone VI, som ble etablert i 2010.Fondet har allerede en svært vellykket investering bak seg, etter å ha vært med på å selge brikkeselskapet Energy Micro til Silicon Labs for én milliard kroner i 2013.

Mühlmann startet Trustpilot i 2007. Nettsiden inneholder i dag 13 millioner anmeldelser av mer enn 100.000 bedrifter, og selskapet har 400 ansatte globalt.Tjenesten får 10.000 nye brukere daglig, og den nye kapitalen skal brukes til å utvikle produktet og opprettholde veksten.

- Hver gang vi har hentet penger, har vi tatt virksomheten gjennom en ny fase. Dette betyr virkelig mye for hva vi kan utrette og oppnå, sier gründeren om emisjonen til Berlingske Tidende.

Forretningsmodellen ligger i at bedriftene kan kjøpe tjenester som blant annet gjør Trustpilot til en del av deres kundeserviceapparat.

Har hentet 100 mill. Etter den siste kapitalinnhentingen har Trustpilot hentet totalt 100 millioner dollar i finansiering siden starten av 2014, og 118 millioner dollar totalt, skriver Finansavisen.

«Trustpilot er en stjerne i vår portefølje, og virksomheten har hatt en stabil vekst. Årsaken er ekstraordinær innsats og stort talent hos selskapets medarbeidere og ledelse, og jeg er virkelig glad for at Trustpilot med den nye finansieringen fortsatt kan arbeide for å oppfylle sine høye ambisjoner,» skriver Northzones danske partner Gregers Kronborg i en uttalelse.

Flere økonominyheter Nå må de betale tilbake over 80 millioner
Ingen vann og kloakk - prisantydning 20 millioner
Hun er 30 år og har en formue på 35 mrd.