Satser på CO2-håndtering og jernbane

Regjeringen legger om bensinavgiftene for å redusere CO2-utslippene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Regjeringen legger vekt på klimautfordringene i miljødelen av budsjettet.

700 millioner kroner til CO2-håndtering, 10 milliarder til energifond og 5,4 milliarder til jernbane er blant regjeringens prioriteringer på miljøfronten.

- Regjeringen satser på bred front i forhold til klimautfordringene i statsbudsjettet. Energifond, støtte til CO2-håndtering, omlegging av bensinavgiftene og støtte til kollektivtransport er blant de viktigste tiltakene. Miljøverndepartementets budsjett øker med 89 millioner kroner. Bevaring av naturmangfoldet er høyt prioritert, sier departementet i en pressemelding.

Regjeringen vil ilegge avgift på CO2 ved innenlands bruk av gass til oppvarming, fordi de vil hindre at gass konkurrerer ut mer miljøvennlige alternativer til oppvarming.

Veitrafikken er en stor bidragsyter til norske utsplipp av klimagasser. Regjeringen legger inn en CO2-komponent i engangsavgiften på kjøretøy og vil satse mer på kollektivtrafikken, i hovedsak jernbanen, som får 5,4 milliarder mer.

Norge er fortsatt et godt stykke unna å oppfylle Kyotoavtalen. Den forventede utviklingen i norske utsplipp av klimagasser fører til at Norge må kjøpe kvoter under Kyotomekanismene for å oppfylle utslippsforpliktelsen. Derfor vil regjeringen bruke 100 millioner kroner til kjøp av klimakvoter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer