Satser på dobbeltspor og europaveier

Regjeringen vil bruke 321 milliarder de neste ti årene.

LEGGES FRAM I DAG: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete forteller i dag klokka 12 hvordan regjeringes Nasjonale Transportplan for 2010-2019 vil se ut. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
LEGGES FRAM I DAG: Samferdselsminister Liv Signe Navarsete forteller i dag klokka 12 hvordan regjeringes Nasjonale Transportplan for 2010-2019 vil se ut. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les planen her.

(Dagbladet.no): Regjeringen legger nå fram Nasjonal Transportplan 2009-2019. Der lover de å bruke 321,9 milliarder kroner til samferdselstiltak fram til 2019. I tillegg kommer 60 milliarder i bompenger.

Se pressekonferansen her.

TogBlant tiltakene regjeringen foreslår er dobbeltspor på jernbanen fra Oslo til Lillehammer, Skien og Halden, samt opprustning av E6 fra nord til sør, E16 fra øst til vest og kyststamveien fra Stavanger til Trondheim. 10 milliarder kroner er satt av til rassikring i perioden.

Investeringene i jernbane skal dobles i forhold til forrige transportplan. Det største prosjektet er nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski. som skal settes som en egen post i budsjettet.Totalt skal det bygges 144 kilometer nye jernbanestrekninger, 116 av disse er dobbeltspor. Det skal bli en dobling av kapasiteten for godstransport med jernbane i løpet av de neste ti årene.

— De neste ti årene skal vi bruke i alt 321,9 milliarder kroner over statsbudsjettet til utbygging, drift og vedlikehold av vei- og jernbanenettet og til tiltak i havner og farleder. Det er 100 milliarder kroner eller 45 prosent mer enn i forrige Nasjonal transportplan (NTP), sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer