-Satser på framtida

I en alder av 30 år har Christopher Aalholm og Nina Heger satt seg på skolebenken igjen. Ett år på IT-akademiet skaffer dem innpass i en bransje i eksplosiv vekst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge er studenter på linja for webmaster og webdesign. Aalholm har bak seg ti år som selger i platebransjen. Heger har blant annet sin bakgrunn fra firmaet Allkopi.

-Nå vil jeg inn i data. Det er her framtida ligger, det er her utviklingen skjer, og det er her jobbene kommer, sier Aalholm.
Han mener ett år med intensive studier holder for å få en fot innenfor i bransjen. Christopher sikter seg inn mot programmering og utvikling av nettsider. Nina Heger vil heller satse på webdesign.

Lønn ikke viktig

Ingen av dem er spesielt opptatt av lønna de kan vente ved endt utdanning.

-Det viktigste er at jeg får gjøre noe jeg trives med, sier Heger.
-Vi aner jo ikke hva vi er verdt. Jeg er mer opptatt av å få en arbeidsgiver som er villig til å sende meg på kurs, videreutvikling er jo en del av pakka, sier Aalholm.

Markeds- og produktsjef Per Henning Laingen ved IT-akademiet sier skolen forsøker å legge en demper på studentenes forventninger til lønn før de går ut i arbeid.

-De må regne med en viss læringstid i bransjen. Men så fort de har fått seg et års erfaring, så stiger de fort på lønnsstigen, sier Laingen.

80 prosent

Tallene han gir studentene er en begynnerlønn på mellom 240 000-280 000 kr for en webmaster, 260 000-300 000 for en nettverkskandidat. En IT-kandidat kan regne med å begynne på mellom 220 000 og 260 000 kroner.

-Men det er klart, noen vil gå ut og tjene mye mer, sier han.
-Vi blir jevnlig kontaktet av bedrifter som er ute etter å rekruttere studenter, men vi prøver å holde dem unna til slutten av studieåret. Vi har gjort undersøkelser som viser at 80 prosent av studentene får ett eller flere jobbtilbud før de er ferdige med utdanningen, sier Laingen.

FRAMTIDA: Christopher Aalholm og Nina Heger vil få en fot innenfor IT-bransjen etter et års knallharde studier.