Satser på Kvitfjell

Hotellinvestorene Arthur Buchardt og Einar C. Nagell-Erichsen vurderer nå å samarbeide om utviklingen i stadig mer populære Kvitfjell i Gudbrandsdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvitfjell på baksida i Ringebu var dømt nord og ned som vintersportssted, men er nå blitt blant de mest attraktive i landet. Etter at blant andre Nagell-Erichsen i kjølvannet av OL satset på alpinanlegget og hotellet Gudbrandsgard, har en rekke kjendiser bygd seg hytte her. Rett før jul innviet Bjørn Dæhlie sin.

Møttes i jula

Nå har også Arthur Buchardt kastet sine øyne på området, og hadde i romjula møte med Einar C. Nagell-Erichsen og Ringebu-ordfører Anders A. Fretheim.

Buchardt har ifølge avisa Gudbrandsdølen Dagningen skrinlagt sine planer om en ny fjellstue til 65 mill. på Snuen i Hafjell, etter at han fikk problemer med lokalpolitikerne.

Da så nabokommunen lenger nord sitt snitt til å nyte godt av Buchardts millioner. Han ble invitert til Ringebu og Kvitfjell av både ordføreren og Nagell-Erichsen.

Det kan resultere i ytterligere en hotellbedrift ved alpinbakken, og de to investorene skal også ha flere planer som kan utvikle området.

- Norges beste

- Dette er Norges desidert beste anlegg. Det er morsomme bakker her, sier alpinstjernen Finn Christian Jagge til GD. Han sto for den offisielle åpningen av en ny stolheis i romjula. Både Jagge og Furuseth har nybygde hytter på Kvitfjell. Kvitfjell-ledelsen satser nå på VM i 2005 i nasjonalanlegget i Kvitfjell.