Satset 10 mill. kroner, sitter nå med 150 mill.

Aksjen har doblet seg på bare fire uker og investorene har tjent flere hundre millioner kroner.

TEKNOLOGI: John M. Lervik har vært med i Thin Film siden 2009. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
TEKNOLOGI: John M. Lervik har vært med i Thin Film siden 2009. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tidligere Fast-sjef John M. Lervik har vært med i Thin Film siden 2009, og har en gevinst på nær 140 millioner, skriver Finansavisen i dag.

Etter at det britisk-amerikanske investeringsselskapet Invesco nylig varslet at de ønsker å investere 140 millioner kroner i teknologiselskapet Thinfilm, har aksjekursen eksplodert.

Aksjen doblet på fire uker Invesco kom seg inn på 2,50 kroner i begynnelsen av september, men fire uker senere blir aksjen i dag omsatt til 5,25 kroner og verdien av selskapet har økt fra 916 millioner kroner til over 1,9 milliarder.

Det har både John M. Lervik, Tore Aksel Voldberg, Rune Sundvall og Geir Brumoen tjent rått på. De tre har nå aksjer i selskapet for henholdsvis 134 millioner, 96 millioner, 77 millioner og 74 milloner kroner. Og det er etter doblingen på bare fire uker.

Lervik solgte litt Lervik tok imidlertid litt gevinst i forrige uke, da han solgte 3 millioner aksjer. Han cashet med det inn 17 millioner kroner, vel og merke hvis han traff toppen på 5,69 kroner.

En annen som har fått med seg oppgangen er arkeologen Hans Gude Gudesen. Han var sentral både i Opticom, Fast og senere i Thin Film, og var i 1999 Norges første IT-milliardær. Det varte ikke så lenge, men han sitter med 3,22 millioner aksjer i Thin Film, verdt 16,9 millioner kroner.

Thin Film faller 0,8 prosent til 5,11 kroner mandag formiddag, men den har vært omsatt så høyt som 5,25 og så lavt som 4,9 kroner.

Flere nyheter Dette er børsens heteste oppkjøpskandidater
Telenor faller på børsen - oljeprisen trekker ned
Gjelden vår vokser noe mindre