Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Satset alt for å redde fisker

Norske Erlend Hem, fysiolog for langrennslandslaget, holdt selv på å omkomme da han prøvde å redde en lokal fisker fra drukningsdøden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens kona Elisabeth og barna Benjamin (3) og Joakim (8) sto på stranda og så etter pappa, kjempet Erlend Hem mot vannmassene flere hundre meter fra land.

-  Jeg var livredd. Ved to anledninger var jeg sikker på at jeg ikke skulle klare det, forteller nordmannen til Dagbladet på telefonen fra Thailand.

Berg-og-dal-baneDramaet startet da Hem kastet seg ut i vannet for å prøve å redde en lokal fisker fra drukningsdøden på ferieøya Kolonta, cirka en times båttur fra Pichet i Thailand. En stor bølge hadde veltet båten mannen satt i.

Sammen med en tysk turist svømte han ut til den veltede båten. De grep fast i fiskeren. Med den livløse mannen mellom seg begynte de å svømme mot land. Da de var rundt 15 meter fra land ble strømmen brått sterkere. De tre forsvant under vann.

-  Det var som en berg-og-dal-bane. Da jeg kom opp igjen til overflaten, var jeg alene, sier nordmannen.

På det tidspunktet trodde han at både fiskeren og tyskeren var omkommet. Seinere har han fått vite at tyskeren klarte å berge seg opp på land via noen klipper.

LivlineOgså Hem prøvde å berge seg inn til land, men måtte gi opp.

-  Jeg så at en ny stor bølge var på vei mot land, og fant ut at min eneste sjanse var å svømme utover. Jeg grep fast i en bambusstokk, og brukte den til å surfe utover med strømmen. Jeg er en brukbar svømmer, men det var veldig vanskelig på grunn av de sterke strømmene.

Med stokken som livline surfet han over kjempebølgen som var på vei mot land og ut på havet. -  Jeg svømte hele tida, selv om jeg hadde kramper i beina. Jeg var fast bestemt på at jeg ikke skulle slippe stokken, forteller Hem.

Han gjorde flere forsøk på å komme seg bort til en havseiler som lå cirka 50 meter fra ham, men måtte gi opp.

Etter 45 minutter ble han plukket opp av en fiskebåt.I går kveld var hele familien evakuert, sammen med venneparet Olav og Sonja Viken og en rekke andre turister.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media