Satset alt for å redde fisker

Norske Erlend Hem, fysiolog for langrennslandslaget, holdt selv på å omkomme da han prøvde å redde en lokal fisker fra drukningsdøden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens kona Elisabeth og barna Benjamin (3) og Joakim (8) sto på stranda og så etter pappa, kjempet Erlend Hem mot vannmassene flere hundre meter fra land.

-  Jeg var livredd. Ved to anledninger var jeg sikker på at jeg ikke skulle klare det, forteller nordmannen til Dagbladet på telefonen fra Thailand.

Berg-og-dal-baneDramaet startet da Hem kastet seg ut i vannet for å prøve å redde en lokal fisker fra drukningsdøden på ferieøya Kolonta, cirka en times båttur fra Pichet i Thailand. En stor bølge hadde veltet båten mannen satt i.

Sammen med en tysk turist svømte han ut til den veltede båten. De grep fast i fiskeren. Med den livløse mannen mellom seg begynte de å svømme mot land. Da de var rundt 15 meter fra land ble strømmen brått sterkere. De tre forsvant under vann.

-  Det var som en berg-og-dal-bane. Da jeg kom opp igjen til overflaten, var jeg alene, sier nordmannen.

På det tidspunktet trodde han at både fiskeren og tyskeren var omkommet. Seinere har han fått vite at tyskeren klarte å berge seg opp på land via noen klipper.

LivlineOgså Hem prøvde å berge seg inn til land, men måtte gi opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer