FULL FART: Geir Jørn Liaklev jobber ved Kongsberg Automotives Raufoss-fabrikk. Produksjonen går syv dager i uken. Foto: Hans Iver Odenrud, Finansavisen.
FULL FART: Geir Jørn Liaklev jobber ved Kongsberg Automotives Raufoss-fabrikk. Produksjonen går syv dager i uken. Foto: Hans Iver Odenrud, Finansavisen.Vis mer

Satset på arbeidsgiveren - doblet pengene

Forskningssjef Geir Jørn Liaklev har jevnt og trutt kjøpt seg opp i Kongsberg Automotive. Det har gjort han til en rik mann.

(Finansavisen): - Jeg jobber på Raufoss-fabrikken og har kjøpt meg gradvis opp i selskapet siden 2007. Det er pr. dags dato en god investering, og inngangsbeløpet er mer enn doblet, sier Geir Jørn Liaklev (56) til Finansavisen.

Samtidig som Liaklev startet i jobben som forskningssjef hos Kongsberg Automotive (KOA) på Raufoss for drøye ti år siden, begynte han i det små med investeringer i egen arbeidsgiver. I dag er de Raufoss-produserte koblingene til selskapet blitt nærmest som gull å regne for forskningssjefen, og nærmere 100 prosent av aksjene er kjøpt i det åpne markedet.

En av selskapets største aksjonærer

I aksjonærlisten denne uken er Liaklev oppført med drøye 1,8 millioner KOA-aksjer, noe som gjør ham til bildelprodusentens 30. største aksjonær. Ifølge Finansavisen gikk han inn i selskapet for første gang da det stormet som verst like etter finanskrisen.

- Verdiene var fullstendig unormale, og konsernet, som hadde 13.000 ansatte, ble verdsatt til 800­–900 millioner kroner. Det var nok relativt høy risiko knyttet til investeringen, men jeg hadde en god følelse på at selskapet hadde en solid fremtid, sier Liaklev til Finansavisen.

Venter på utbytter

Liaklev sier han også har flere bekjente og kolleger i Raufoss- og Kongsberg-regionen som har investert i selskapet.

- Vi er en liten gjeng som følger utviklingen til selskapet og kvartalspresentasjonene relativt tett. Selskapet er på riktig kurs, og det er moro å se at vi leverer på det vi lover. Det er lenge siden selskapet har utbetalt utbytte, og konsernet har ikke helt lykkes med å komme ovenpå for å kunne endre på dette, men det ser ut til at mye er i ferd med å løsne, sier han til Finansavisen.

Under kapitalmarkedsdagen i fjor høst sa konsernsjef Henning Jensen at selskapet vil enten kjøpe tilbake aksjer, vurdere nye oppkjøp eller utbetale utbytte når marginene blir «normalisert», og at utbytter tidligst kan bli vurdert fra 2019.

Andre økonominyheter:
Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer
Nordea: September-hevingen kommer