Satset på feil hest

HEMSEDAL (Dagbladet): I 20 timer opplevde Hanne-Lene Vangen og Karl-Einar Ingvaldsen alle foreldres mareritt: datteren forsvant sporløst fra Gol togstasjon på vei til rideleir søndag. Men i går ble Renate Veronica Vangen (11) gjenforent med familien sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er ubeskrivelig lykkelige, sier foreldrene.

Da meldingen om Renate Veronicas forsvinning kom fra Gol lensmannskontor søndag ettermiddag, fryktet mamma Hanne-Lene Vangen og stefar Karl-Einar Ingvaldsen hjemme på Konnerud i Drammen det verste.

Kom for seint

Det som i virkeligheten hadde skjedd, var at den hestegale jenta som følge av tilfeldigheter hadde havnet på feil leir i Hemsedal. Daglig leder ved Hemsedal hestesenter, Morten Gulbrandsen, kom for seint da han skulle hente henne på togstasjonen. Der var i stedet Gaute Kamfjord fra Norske Opplevelser AS.

Morten Gulbrandsen kontaktet foreldrene da jenta ikke var å finne på stasjonen. De tok i sin tur kontakt med NSB og politiet. Dermed ble Hallingdal satt på hodet i en leteaksjon som innbefattet flere titalls mannskaper fra Røde Kors, politiet og frivillige flere steder i dalføret. Politiet var bekymret. De fikk inn få tips om Renate Veronica. Og hadde ikke funnet den store bagasjen hennes. Politiet jobbet lenge etter teorien om at hun hadde tatt toget tilbake til Drammen siden hun ikke ble hentet som avtalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer