Satset på feil hest

HEMSEDAL (Dagbladet): I 20 timer opplevde Hanne-Lene Vangen og Karl-Einar Ingvaldsen alle foreldres mareritt: datteren forsvant sporløst fra Gol togstasjon på vei til rideleir søndag. Men i går ble Renate Veronica Vangen (11) gjenforent med familien sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er ubeskrivelig lykkelige, sier foreldrene.

Da meldingen om Renate Veronicas forsvinning kom fra Gol lensmannskontor søndag ettermiddag, fryktet mamma Hanne-Lene Vangen og stefar Karl-Einar Ingvaldsen hjemme på Konnerud i Drammen det verste.

Kom for seint

Det som i virkeligheten hadde skjedd, var at den hestegale jenta som følge av tilfeldigheter hadde havnet på feil leir i Hemsedal. Daglig leder ved Hemsedal hestesenter, Morten Gulbrandsen, kom for seint da han skulle hente henne på togstasjonen. Der var i stedet Gaute Kamfjord fra Norske Opplevelser AS.

Morten Gulbrandsen kontaktet foreldrene da jenta ikke var å finne på stasjonen. De tok i sin tur kontakt med NSB og politiet. Dermed ble Hallingdal satt på hodet i en leteaksjon som innbefattet flere titalls mannskaper fra Røde Kors, politiet og frivillige flere steder i dalføret. Politiet var bekymret. De fikk inn få tips om Renate Veronica. Og hadde ikke funnet den store bagasjen hennes. Politiet jobbet lenge etter teorien om at hun hadde tatt toget tilbake til Drammen siden hun ikke ble hentet som avtalt.

Mens ståheien pågikk for fullt i Gol, slappet jenta lykkelig uvitende av på Huso fjellgard. Fjellgarden ligger ikke så langt unna der hun skulle ha vært - på Hemsedal hestesenter.

Fikk sjokk

Gaute Kamfjord fikk sjokk da han åpnet VG ved 11-tida i går formiddag: Jenta som var etterlyst på forsiden hadde han tatt med seg fra Gol stasjon dagen før. Politiet ble kontaktet umiddelbart og fadesen rettet opp, mer enn 20 timer etter forsvinningen. Dagbladet møtte foreldrene over en kopp kaffe rett før de skulle gjenforenes med Renata Veronica på Hemsedal hestesenter. De var slitne etter en søvnløs og angstfull natt - men ekstremt lykkelige over at datteren var kommet uskadd til rette.

Hovedpersonen selv virket uberørt av dramatikken i går. Hun hadde fått være med på de to siste timene av dagens ridetur sammen med de 46 andre leirdeltakerne på Hemsedal hestesenter. På dølahesten Mira gikk turen til Kjølen på Hemsedalsfjellet.