Satset på jenter i åletrange kondomdrakter på norsk shippingmesse: - Menn bør reise seg opp og si at dette ikke er greit

Administrerende direktør mener kvinner fortjener å bli tatt på alvor. Markedsføringen overfor er et eksempel på det motsatte, ifølge han selv.

FÅR KRITIKK: Dette trekket fra nederlandske ROG Ship Repair imponerer ikke Chul Christian Aamodt. Foto: EnerWE
FÅR KRITIKK: Dette trekket fra nederlandske ROG Ship Repair imponerer ikke Chul Christian Aamodt. Foto: EnerWE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Så passerte to unge jenter i tettsittende hvite drakter. De gikk frem og tilbake og vrikket på rompa som hadde påskrevet en internettadresse».

Slik beskriver Chul Christian Aamodt, administrerende direktør for bransjemediet enerWE, et markedsføringsstunt fra det nederlandske firmaet ROG Ship Repair.

Dette i forbindelse med Nor-Shipping - en messe der flere av verdens største maritime aktører møttes på Lillestrøm denne uka.

- Flere menn bør reise reise seg opp og si at dette ikke er greit. Om kvinner gjør det, blir de fort stemplet som rødstrømper, sier Aamodt til Dagbladet

Les hele innlegget til Aamodt her

Et vanlig syn

Han har selv fungert som markedsdirektør, og oppfatter innleiing av såkalte «booth girls» som vanlig i en mannsdominert bransje.

Blant annet fordi det har en effekt.

- Det fungerer i visse kretser, og overfor middelaldrende menn som føler seg bedre av å ha unge kvinner rundt seg, men det sier noe om lederne som velger å bruke dem, utdyper Aamodt.

- Fortjener å bli tatt på alvor

EnerWE-direktøren tror slike former for markedsføring kan skade bransjens omdømme. Samtidig mener han at den kan skremme kvinner fra å ta seg arbeid innen skipsfart og energiutvinning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer