Satsing på kunnskap som motkonjunktur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UTDANNING: I krisepakken løftet regjeringen kunnskap. I revidert nasjonalbudsjett må regjeringen bekrefte at de faktisk tar kunnskap på alvor. Regjeringen må bidra med å bygge den kunnskapsbasen som kreves for å skape fremtidens næringsliv. En satsing på kunnskap vil gi arbeidsledige et langt bedre grunnlag for å skaffe seg arbeid, og samfunnet får arbeidstakere med økt kompetanse. Det er viktige forutsetninger for etablering av nye arbeidsplasser og bedret konkurranseevne i allerede eksisterende virksomheter. De av oss som er i jobb vil også bli møtt med skjerpede krav om kompetanseløft. Etter- og videreutdanning blir viktigere enn noen gang. Det er behov for omstilling av Norge til et kunnskapssamfunn.

En satsing på forskning bidrar til å skape og styrke det næringslivet som skal komme ut av krisen. Tilskuddene til forskningsprosjekter og forskningsinfrastruktur må økes. Vi må styrke forskningsinstituttene og bygge ut fasiliteter for eksperimentell forskning. På lang sikt handler det om hvorvidt menneskene og forskningsutstyret bidrar til at Norge blir et av de mest attraktive landene å lokalisere kunnskapsbasert næringsliv i. Vi som står bak dette oppropet representerer alle ulike sektorer og interesser. Vi er enige om at kunnskap bør prioriteres i en situasjon der finanskrisen rammer hardt. En slik satsing innebærer følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer