Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Satt 19 år i fengsel for drap

Frikjent av DNA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruce Dallas Goodman (54) ble dømt for voldtekt og drap i 1986. Kvinnen han skulle ha voldtatt og drept, var kjæresten Sherry Ann Fales Williams (21). Kvinnen ble funnet voldtatt, slått i hjel og bundet i nærheten av en vei i Utah i 1984.

Tauet som var brukt, var av samme type som Goodman brukte på arbeidsplassen. Goodman innrømmet at han hadde stjålet arbeidsgiverens lastebil, men at han var i California da kjæresten ble drept. Men lastebilen ble funnet i Las Vegas. Flere vitner mente at de så Goodman og kjæresten på en bensinstasjon og på et kasino før drapet.

Under rettssaken vitnet to av Goodmans venner om at han hadde vært sammen med dem i Stockton i California da kvinnen ble drept. Men de ble ikke trodd av retten. Goodman ble dømt.

I 2000 søkte Goodman om benådning. Da påtok han seg ansvaret for drapet, men sa at han ikke husket noe fordi han brukte alkohol og andre midler i stort omfang i denne perioden.

I løpet av kvelden er Goodman etter all sannsynlighet en fri mann ifølge advokat Josh Bowland, som jobber for

Rocky Mountain Innocence Center

. Det var dette senteret som fikk gjennom Goodmans ønske om en DNA-analyse.

Svaret var klart: DNA'en på åstedet matchet ikke med prøvene fra den dømte. Goodman var ifølge advokaten ekstatisk over resultatet.

Påtalemyndigheten har ikke noe ønske om å stille Goodman for retten på nytt.

Endelig frikjent: Benny Goodman har sittet 19 år fengsel for et drap han ikke har begått. Nå har han blitt frikjent av DNA-prøver.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media