Satt 30 år i fengsel for voldtekt og ran - var uskyldig

DNA-test frikjente Cornelius Dupree (51). Bare toppen av et stort isfjell, tror organisasjon.

SEIRET TIL SLUTT: Cornelius Dupree (51, i midten) kan koste på seg et smil etter gårsdagens kjennelse. Han flankeres av advokatene Nina Morrison og Barry Scheck. Foto: MIKE FUENTES/AP/SCANPIX
SEIRET TIL SLUTT: Cornelius Dupree (51, i midten) kan koste på seg et smil etter gårsdagens kjennelse. Han flankeres av advokatene Nina Morrison og Barry Scheck. Foto: MIKE FUENTES/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cornelius Dupree (51) var dømt til 75 års fengsel for voldtekt og ran, og har sonet 30 år av dommen. I går kunne han gå ut av rettssalen i Dallas som en fri mann - etter at DNA-bevis viste at han var uskyldig dømt, skriver AFP.

- Du er fri til å gå, var beskjeden fra dommer Don Adams.

Blandede følelser Dupree kunne koste på seg et smil.

- Det er herlig å være fri igjen, sa han - men bemerket:

- Ord kan ikke egentlig gjøre godt igjen for det jeg har tapt. Jeg har mistet begge foreldrene mine. Alt jeg føler nå, er at systemet trenger å repareres.

Dupree fikk dommen i 1980, etter at en 26-årig kvinne pekte ham ut som en av to menn som bortførte, voldtok og ranet henne året før.

51-åringen ble løslatt på prøve i juli på grunn av god oppførsel. To uker seinere fikk han resultatet fra DNA-prøven han hadde tatt - den viste klart at han er uskyldig dømt.

Fikk hjelp Dupree har hele tida arbeidet for å renvaske seg. Ifølge Post-gazette.com har han tidligere hatt to sjanser til å få innvilget prøveløslatelse - betingelsen var at han innrømmet at han var en sexforbryter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer