Satt død foran tv-en i fire måneder

For fire måneder siden satte han seg godt til rette i tv-stolen, strakk seg etter fjernkontrollen og døde. Onsdag ble han funnet etter at lukten ble for gjennomtrengende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

68-åringen ble funnet sittende i stolen, mens fjernkontrollen lå på gulvet ved siden av stolen, skriver den danske avisen Extra Bladet.

Han bodde alene i sin lille loftsleilighet i Helsingør, uten kontakt med noen av de andre leieboerne i oppgangen. Etter en krangel med sine to voksne barn hadde mannen også kuttet all kontakt dem. Han hadde derfor ikke noe sosialt nettverk som reagerte da noe var galt.

Barna ble imidlertid urolige da de ikke hørt noe fra ham ved juletider, og de alarmerte politiet. Da politiet møtte opp på mannens dør, kom det ikke noe lukt ut fra leiligheten, og etter at en av naboene hevdet at han hadde sett mannen et par dager før, dro politiet tilbake.

På onsdag reagerte altså naboene etter at likstanken ble så sterk at det begynte å plage dem. En låsesmed åpnet døren for politiet. På innsiden av døren lå et brev datert 4. desember. 68-åringen hadde vært død i 120 dager.

I en kommentar sier formannen i det lokale sosialutvalget Jon Ewald at han ikke klarer å mobilisere den store skyldfølelse over saken:

- Dette er en familiesak. Dessverre må vi konstatere at de unge ikke lenger tar seg av de eldre på samme måte som i gamle dager.

Mannen hadde verken hjemmehjelp eller hjemmesykepleie, og han ønsket å leve for seg selv.

- Folk som vil leve ensomt, dør ensomt. Det har de rett til, sier Ewald.