Satt fast i sjakt i 32 timer

Ingen hørte ropene fra 21 år gamle autisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramaet skjedde i Enybyberg utenfor Stockholm. 21-åringen, som er autist, ble meldt savnet av foreldrene sine rundt middagstid på søndag, skriver Aftonbladet. Men politiet klarte ikek å finne gutten, som hadde falt 15 meter ned i en dyp sjakt.

- Han har trolig vært i sjakten den tiden han har vært savnet, sier Kaj Albrektsen hos redningstjenesten i Stockholm til Aftonbladet.

Kunne blitt levende begravet

Hvordan gutten falt ned i sjakten, er ukjent. Åpningen er dekket av en luke og et gitter. Sjakten er 2 x 1,5 meter i bredde og 20 meter dyp. Den brukes til å lagre sand, og gutten overlevde trolig fallet fordi bunnen av sjakten var dekket med fem meter sand.

I over et døgn var gutten i sjakten mens han ropte om hjelp og prøvde å komme opp. På mandag ettermiddag ved 17-tida hørte en mann som jobber i nærheten et skrik og kontaktet politiet.

Noen timer senere klarte redningsmannskapet å heise ned en redningsmann i sjakten. Ved 20-tida på kvelden, 32 timer etter at dramaet begynte, ble gutten hentet opp igjen fra den dødelige fella.

- Han hadde utrolig flaks siden det var sand på bunnen. Han hadde også flaks fordi ingen fylte på ny sand fra toppen. Da kunne han ha blitt begravet, sier Albrektsen.

Gutten har skader på armer og ben og har ikke kunnet gjøre rede for seg. Han var også dehydrert og klaget på smerter i ryggen. 21-åringen er nå innlagt på sykehus.