Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Satt fem timer på glattcelle i går

Som protest møter ikke Bhatti i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag fortsetter terror-rettssaken i Oslo tinghus uten hovedpersonen, Arfan Q. Bhatti (30) til stede.

På grunn av trøbbel med fangetransporten til og med Ullersmo fengsel, der han sitter mens saken pågår, nektet han å stille i retten i dag.

Årsaken er at han etter at rettsdagen var slutt i går ble sittende over fem timer på glattcelle i arresten i Oslo tinghus.

- Det som skjedde er at etter at retten var over i går, så var det kapasitetsproblemer hos politiet grunnet flere sigøynerfengslinger. Dermed ble Bhatti - og Ibrahim (medtiltalte Øzbabacan, red. anm) sittende i kjelleren mens de ventet på transport. De satt på glattcelle her til klokka 20.00 på kvelden - uten mat og uten å få lov til å kontakte advokat, sier Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden.

Han forklarer at dette er årsaken til at Bhatti ikke møter i retten i dag.

- Da han kom tilbake til fengselet etter klokka åtte kom han for seint til matserveringa, og fikk ikke noe mat da heller, opplyser Elden.

Det er ikke første gangen det er problemer med transporten til og fra tinghuset, som politiet er ansvarlig for. Første rettsdag kom Bhatti for seint på grunn av dette.

- Det er dessverre et stadig tilbakevendende problem, som er påpekt gang på gang. I går skyldtes det et spesielt forhold. Men dette er noe jeg skal ta opp på nytt, sier aktor, statsadvokat Kristian Nicolaisen.

IKKE NOE TEAM-TALK I DAG: Terrortiltalte Arfan Q. Bhatti møtte i ikke i rettssaken mot seg selv i dag. Han protesterer mot dårlige transportrutiner til og fra fengsel og rettssal. Foto: Torbjørn Grønning
IKKE NOE TEAM-TALK I DAG: Terrortiltalte Arfan Q. Bhatti møtte i ikke i rettssaken mot seg selv i dag. Han protesterer mot dårlige transportrutiner til og fra fengsel og rettssal. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Statsadvokaten uttrykker at det er greit at hovedtiltalte ikke møter i dag siden Bhatti likevel har avgitt sin forklaring i saken. Elden opplyser at klienten hans vil være tilbake på tiltalebenken i morgen.

Politiet beklager transportproblemene.

I dag fortsetter rettssaken med avspilling av lydopptak av Bhattis samtaler i tida rundt skytinga mot synagogen i Oslo. I flere samtaler - med og uten kodespråk - snakker Bhatti om å skaffe seg våpen.

Etter planen vil de første vitnene møte i morgen. Først på vitnelista står naboer og fornærmede i en skyteepisode i Bærum i januar 2006. Her er Bhatti tiltalt for å ha planlagt og fått en annen person til å skyte mot huset til en finansakrobat som skyldte ham penger.

Bhatti nekter straffskyld for dette.

image: Satt fem timer på glattcelle i går
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media