Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Satt fengslet i 15 dager på grunn av politiets kommafeil

Tre menn ble feilaktig fengslet for å ha overført 700 000 kroner. Hadde overført 7000,00 kroner.

FENGSLET: De tre mennene satt i Oslo fengsel i 15 dager på grunn av politiets kommatabbe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FENGSLET: De tre mennene satt i Oslo fengsel i 15 dager på grunn av politiets kommatabbe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre rumenske menn satt fengslet i 15 dager i Oslo på feil grunnlag. De ble siktet for å ha sendt 700 000 kroner til Romania. Det var egentlig 7000,00 kroner.

Mennene i 20-årene kom til Norge kort tid før de ble pågrepet av politiet 22. mai. De ble varetektsfengslet og siktet for grovt heleri. Alle tre ble løslatt tirsdag og siktelsene mot dem er henlagt.

- Store konsekvenser

- Det stemmer. Det har fått store konsekvenser for de tre mennene og det syns vi er veldig beklagelig, sier politiadvokat Kai-Gunnar Nygård ved Oslo politidistrikt til NRK.

Mennene ble arrestert mens de var i ferd med å sette opp et koppespill i Oslo sentrum. Spillet regnes som ulovlig.

Etter pågripelsen mente politiet at de hadde overført store pengebeløp til Romania og at pengene stammet fra ulovlig aktivitet. To av dem ble siktet for grovt heleri, mens den tredje ble siktet for heleri fordi hans pengeoverføring var av et mindre beløp.

Ble ikke trodd

Ifølge valutaregisteret overførte de hver for seg 435 000 kroner, 241 000 kroner og 47 500 kroner. Tirsdag oppdaget politiet at dette var en kommafeil, der hvert beløp hadde fått to nuller for mye. De riktige beløpene var altså 4350 kroner, 2410 kroner og 475 kroner.

Feilen ble nevnt av en av de siktede i fengslingsmøtet. Dette ble han ikke trodd på, men hans forsvarer krevde at politiet la fram mer dokumentasjon.

Dagen etter fengslingen sendte advokat Jørgen Løvdal brev der han presiserte hvilke ytterligere etterforskningssteg han krevde. Mennene vil søke om erstatning for uberettiget straffeforfølgning.

- Politiet har ettergått dette og sett at det var en kommafeil. Konsekvensen var at de tre ble sluppet ut umiddelbart i går, sier Nygård.

Han understreker at de beklager dette overfor de tre, og at feilen ettergås for å få klarhet i hva som gikk galt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media