Satt fyr på få fest

27-åringen er hardt skadet med tredjegradsforbrenning i ansiktet. En 23-åring fra Lillesand er siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23-åring er pågrepet og nå siktet for å ha tent på mannen.

Erkjenner ikke straffskyld

- 23-åringen er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, opplyser politiadvokat Folke Åmlid i Agder politidistrikt til NTB. Den siktede erkjenner ikke straffskyld. Strafferammen er på 6 år, men kan bli utvidet.

Verten i huset er siktet

Mannen skal ha blitt dynket med en hel liter rødsprit ved 02.30-tida i går. Etterpå skal siktede ha tent på. Privatfesten ble arrangert i en bolig på Kirkemyr. 23-åringen skal være verten i huset hvor festen ble arrangert.

Politiet tror ikke hendelsen var et uhell:

- Det virker som en tilsiktet handling, opplyser operasjonsleder Arne Jessen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Store brannskader

Mannen ble først sendt til Aust-Agder sentralsykehus. Ved 12.00-tida ble han sendt videre til Haukeland. Han har store brannskader.

- Det er alvorlig. Det dreier seg om tredjegrads forbrenning, mest i ansiktet. 25-30 prosent av kroppen er skadd av andre og tredje grads forbrenninger, opplyser Jessen.

- Mannen ble brakt inn i natt. Han har skader på spesielt på en hånd og i ansiktet. Han ble operert i natt, og er overført til brannskadeavdelinga ved Haukeland, opplyser Morten Skauby, vakthavende kirurg ved Aust-Agder sykehus til Dagbladet.no.

Mannen var ved bevissthet da han ble brakt inn i natt. Tilstanden hans er nå stabil.

Motsetningsfullt forhold

Etterforskningen er i full gang. 23-åringen og flere festdeltakere er avhørt.

- Jeg vil ikke gå i detalj med hva han har forklart, men det er brakt på det rene at det fra tidligere har vært motsetninger mellom 27-åringen og 23-åringen, sier politiadvokat Folke Åmlid til NTB.

Han opplyser videre at politiet ennå ikke vet hva som er årsaken til ugjerningen. Politiet avhører også onsdag flere personer som var til stede på festen i Lillesand.