Satt i bilen og skrev skademelding. Så kommer denne bilen seilende

- Skal du skrive enda en skademelding?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg så en dame som nesten ble drept av en bil som hadde null kontroll og danset fram og tilbake nedover veien. Flere biler skled sidelengs ned, sier Knut Reibo til Dagbladet.

Det førte til at Reibo begynte å filme veien i et nabolag i Tromsø. Da han registrerte denne dramatiske hendelsen, der en bil kommer i stor fart mot en parkert bil, fikk han det på video.

Se videoen øverst i saken!

- Jeg så bilen komme nedover bakken, og tok opp telefonen. Jeg kunne ha filmet flere av kollisjoner denne dagen, men var opptatt med å få unger og andre på veien i sikkerhet, sier Knut Reibo til Dagbladet.

Hendelsen skjedde i går kveld.

- Uvirkelig - Det var en helt uvirkelig situasjon. Jeg ser bilen kommer seilende ned bakken og prøver å få sagt ifra til ham ved siden av meg, sier Catarina Olsen til Nordlys.

Hun satt i Peppes Pizza-bilen og skrev en skademelding da dette skjedde.

Bilen hun satt i ble truffet av en hvit Hyundai, og Olsen rakk ikke å komme seg ut av bilen før det smalt.

- Heldigvis ble ingen skadet. At noen biler ble skadet og at noen ikke får levert en pizza, er ikke så farlig i slike tilfeller, sier Olsen, som er daglig leder i Peppes Pizza i Tromsø, til avisa.

Glatt Flere har reagert på farlige kjøreforhold i nabolaget. Det var Gerd Sigrid Olsen som mistet kontrollen over bilen som seilet nedover veien.

Hun er kritisk til at veien ikke var strødd.

- Jeg bor i området og det er ofte glatt her. Politiet ble kontaktet og bedt om å stenge veien fordi det var så håpløse forhold, men ingenting ble gjort, sier hun.

Hun fikk store skader i fronten på bilen, i tillegg til skadet på to andre biler.

- Det var merkelig at vi ikke ikke fikk stoppet trafikken tidligere. Etter å ha ringt politiet fire ganger ble veien endelig stengt, sier Reibo til Dagbladet.

Kontakter ansvarlige Operasjonsleder Jøran Bugge ved Troms politidistrikt sier han ikke kan uttale seg om gårsdagen, da han ikke var på jobb.

- Det er ikke uvanlig med værskifter som fører til glatte veier. Vi er godt vant til det her oppe i nord. Men på generelt grunnlag kan jeg si at hvis det er glatt og vi får meldinger om det, så kontakter vi de som er ansvarlige for veien, sier Bugge til Dagbladet.

- Men har politiet ansvaret for å stenge veier?

- Det kommer an på situasjonen. Det er veldig mye som skal til før vi stenger en vei, sier Bugge.