Satt i klassen da han ble pekt ut som terror-mistenkt

18-åringen gikk selv til politiet da han så navnet sitt på nyhetene.

GIKK TIL POLITIET SELV:  Fransk politi ankommer politisasjonen iCharleville-Mezieres hvor 18 år gamle Mourad Hamyd selv gikk til politiet etter å ha blitt utpekt som den tredje terrormistenkte etter onsdagens attentat mot satire-magasinet Charlie Hebdo. Foto: AFP Photo / Francois Lo Presti
GIKK TIL POLITIET SELV: Fransk politi ankommer politisasjonen iCharleville-Mezieres hvor 18 år gamle Mourad Hamyd selv gikk til politiet etter å ha blitt utpekt som den tredje terrormistenkte etter onsdagens attentat mot satire-magasinet Charlie Hebdo. Foto: AFP Photo / Francois Lo Presti Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da verden først fikk høre at satiremagasinet Charlie Hebdo var blitt utsatt for et terrorangrep, gikk meldingene ut på at terrorbrødrene Said og Cherif Kouachi handlet med en tredjeperson.

Denne personen ble raskt utpekt som 18 år gamle Mourad Hamyd, svigerbroren til en av de to Kouachi-brødrene. Navnet hans gikk verden rundt.

Var på skolen Da Hamyd angivelig skulle ha vært med på attentatet, var han imidlertid på skolen. Da han så sitt eget navn sirkulere på sosiale medier og på nyhetene gikk han selv til politiet. 18-åringen bor og går på skole i byen Charleville-Mezieres, nord-øst i Frankrike.

Fredag ble han løslatt, lettet, men oppskaket, ifølge nyhetsbyrået AFP som har intervjuet 18-åringen.

- Jeg ble lamslått, overveldet av hendelsene, men politiet behandlet meg veldig riktig, sier skoleeleven Hamyd.

- Sa fryktelige ting om meg Det er uklart hvordan 18-åringen ble koplet til terrorhandlingene. Han hadde fram til denne uka aldri hatt noe med politiet å gjøre.

- Jeg er i sjokk. Folk sa fryktelige og falske ting om meg på sosiale medier selv om jeg er en vanlig skoleelev som lever et stille liv med mine foreldre, sier han og karakteriserer terrorhandlingene som har rystet Frankrike denne uka som forferdelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.