Satt i livbåtene da motoren startet

Passasjerene satt allerede i livbåtene, klare til å bli satt ned i den frådende sjøen, da Hurtigruten MS «Midnatsol» igjen fikk i gang motorene søndag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Livbåtene ble aldri låret fra skipet og de 102 passasjerene om bord kunne søndag morgen sammen med besetningen på 59, sette kursen mot Florø. Der vil de fleste bli satt på busser som frakter dem videre til Bergen.

To timers motorstans

MS «Midnatsol» fikk motorstans utenfor kysten av Stad ved 4-tiden. Først om lag to timer senere greide mannskapet å få liv i dem på nytt. Da var skipet bare hundre meter fra å gå på grunn på skjærene Bukkatjuene utenfor Stad.

- Det er ingen tvil om at dette var dramatisk og vi kjenner ikke til årsaken bak motorstansen, sier direktør Arne Trengereid i hurtigruteselskapet Troms Fylkes Dampskibsselskap (TFDS) til NTB.

Ifølge Hovedredningssentralen for Sør-Norge var det høye bølger og sterk kuling i området der MS «Midnatsol» fikk motorstans. Alle skip i området ble dirigert mot skipet og tre redningshelikoptre ble utkalt. Hurtigruteskipet forsøkte å ankre opp, men lenge ble ankrene bare dratt langs sjøbunnen.

Krisemottak

- Til slutt fikk de feste, men da var skipet bare omtrent 200 meter fra skjærene. Vi hadde da forberedt krisemottak på land, sier redningsinspektør Stein Solberg ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

Etter flere forsøk fikk en slepebåt til slutt festet en slepeline om bord på hurtigruten for å holde skipet om ankerfestet skulle ryke.

Også redningsskøyta «Platou» og kystvakten ble kalt opp for å dra til stedet.

MS «Midnatsol» tilhører rederiet Troms Fylkes Dampskipsselskap (TFDS). Det nybygde skipet er på 16 000 bruttotonn og ble satt i trafikk i vår. Det er plass til 1000 passasjerer og 45 biler om bord.

(NTB)

NYTT SKIP: Hurtigruta «Midnatsol» er et nytt skip med plass til over 1000 passasjerer.